Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Conte de Nadal, pel•lícula per als petits de casa a la Biblioteca de Roses

La  projecció del film del conte de Nadal de Charles Dickens serà aquest dissabte a les 11:30 hores

Biblioteca de RosesLa biblioteca Jaume Vicens Vives ha programat per aquest proper dissabte la pel·lícula ‘Conte de Nadal’, film tret de la novel·la del mateix títol escrita per Charles Dickens.

La projecció està prevista pel dia dels Sants Innocents, és a dir, aquest proper dissabte 28 de desembre a les 11:30 hores.

Petit resum del Conte de Nadal de Charles Dickens

El senyor Scrooge és un home avar i solitari, que no celebra el Nadal, i solament pensa a guanyar diners.
Una vespra de Nadal, Scrooge rep la visita del fantasma del seu antic soci, mort anys enrere. Aquest li explica que, per haver estat avar en vida, tota la seva maldat s’ha convertit en una llarga i pesada cadena que ha d’arrossegar per tota l’eternitat. Li anuncia que a ell li espera una destinació encara pitjor, i li avisa que tindrà una última oportunitat de canviar quan rebi la visita dels tres esperits del Nadal. Scrooge no li fa cas i desafia la predicció, però aquella mateixa nit se li apareixen els tres esperits nadalencs:
El del Passat, que li fa recordar a Scrooge la seva vida infantil i juvenil plena abans de la seva addicció pel treball i el seu desmesurat afany de diners.
El del Present fa veure a l’avar l’actual situació de la família del seu empleat Bob, que malgrat la seva pobresa i de la malaltia del seu fill Tim, celebra el nadal.
També li mostra com totes les persones celebren el Nadal; fins i tot el seu propi nebot, Fred, ja que ningú vol la presència de l’avar. Abans de desaparèixer a mitjanit, l’esperit mostra a un parell de nens d’origen tràgicament humà: la Ignorància i la Necessitat.
L’Esperit del Futur li mostra la destinació dels avars. La seva casa saquejada pels pobres, el record gris dels seus amics de la Borsa de Valors, la mort del petit Tim i el més espantós: la seva pròpia tomba, davant la qual Scrooge s’horroritza de tal forma que suplica una nova oportunitat per canviar.
Llavors, l’avar desperta del seu malson i es converteix en un home generós i amable, que celebra el Nadal i ajuda a els qui li envolten.