Continua la polèmica entre els treballadors i l’empresa RosesNet

RosesNet
Treballadors de RosesNet concentrats a la Placa de Catalunya, aquest matí

Una desena de treballadors ha encetat una concentració de tres dies davant l’Ajuntament de Roses per reclamar que es retirin els expedients oberts arran de la manifestació que van portar a terme a l’agost

RosesNet
Treballadors de RosesNet concentrats a la Placa de Catalunya, aquest matí

El 7 d’agost passat 27 treballadors de RosesNet es van manifestar, fent una xiulada  en sentit de protesta, davant l’Ajuntament de Roses per reclamar la prorroga del conveni signat el 2102 entre el Comité d’Empresa i RosesNet.
Una manifestació il·legal que va suposar l’obertura d’un expedient disciplinari a cadascú dels treballadors.

Aquest matí, un deu treballadors de l’empresa d’escombraries de Roses, han encetat una concentració de tres dies per “reivindicar al dret de la llibertat d’expressió i que ens retirin els expedients disciplinaris”, ha manifestat Adolfo Rufian, delegat sindical de COBAS a RosesNet.
Una concentració que es mantindrà fins a l’11 de setembre si no atenen les seves reclamacions, i en la qual han penjat una gran pancarta amb un foto del portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, en la que es podia llegir ‘RoseNet, Per la retirada d’expedients i la llibertat d’expressió’. “Si el senyor Homs va dir que el Govern mai posarà límit a una manifestació, perquè ens obren un expedient per manifestar-nos?”, es pregunta Rufian.

Segons RosesNet, “aquests treballadors no van respectar les decisions presses per la majoria”, que era no portar a terme la xiulada, “per tant creiem que es van equivocar en prendre aquestes decisions, malmetent la bona imatge de RosesNet i la resta dels seus treballadors”, ha explicat el delegat sindical de CCOO, Marc Guitart. Per tant, Guitart, diu que “ l’expedient obert és correcte i confiem que l’empresa serà justa amb les seves decisions”.
Si finalment, la gerència de RosesNet decideix finalment fer efectiu l’expedient disciplinari podria suposar “entre 3 i 10 dies de suspensió de feina i sou”, ha assenyalat Adolfo Rufian.

El conveni de la polèmica

RosesNetAl 2008 es va signar un conveni de treball vàlid fins al 2012, un conveni que pel fet de no presentar-se al departament de Treball deixa de ser-ho per ser un pacte, tot i que, tant conveni com pacte, tenen la mateixa validesa jurídica.

A mitjans de 2012 el Consell d’Administració va votar per unanimitat mantenir a tots els treballadors a canvi de congelar els salaris, la qual cosa va tenir l’aprovació dels treballadors.

Els treballadors reclamaven a la manifestació del mes d’agost que volien veure el conveni/pacte prorrogat signat, la qual cosa el delegat sindical de CCOO de l’empresa , Marc Guitart, ha assenyalat que els treballadors l’han vist, i per tant tenen coneixement del conveni prorrogat (veure extracte a la imatge i sencer al document adjunt, a sota).