‘Contra natura’, una exposició de temàtica teòricament botànica però que amaga molt més del que sembla

Exposició Contra Natura a Ca l'Anita
Moment que l'artista Manel Bayo va explicar que hi ha amagat darrera dels dibuixos botànics

Contra natura, mostra guanyadora del premi Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona de l’artista Manel Bayo, es va inaugurar dissabte al Centre Cultural de Ca l’Anita de Roses

Contra natura és una exposició que va guanyar el dissetè premi d’Exposicions Viatgeres convocat per la Diputació de Girona. Projecte pel qual la mostra s’exposa a diferents municipis de la demarcació. I aquest passat dissabte va ser inaugurada al Centre Cultural de Ca l’Anita.

“Contra natura -va dir el seu autor- és una mostra amb un format teòricament botànic en haver-hi dibuixos de plantes i de flors, de la qual es pot fer una lectura a aquest nivell, però l’objectiu és que l’espectador vagi més enllà i que busqui petits jocs que estan amagats a darrera de cada obra”. I un exemple que va posar Manel Bayo del que hi ha amagat darrera una obra va ser “l’obra del dibuix d’un planta de Cicuta, que està feta amb verí de cicuta, el pigment que s’utilitza és l’extracte de la pròpia planta de Cicuta”.
Un altre, per exemple, és el dibuix de la branca de pi amb un espiell que permet veure més enllà del quadre.

La inauguració va ser inaugurada pel regidor de Cultura, Èric Ibáñez, i la diputada provincial Montse Mindan, en representació del diputat de Girona, Albert Piñeira, que no va poder assistir, però va deixar escrites unes paraules llegides per Mindan en les que destaca “amb el  Programa d’Exposicions Itinerants s’ha aconseguit vertebrar una xarxa que aglutina el sector públic, els gestors culturals i els creadors visuals, incentivar el sector i portar als municipis gironins, fins i tot als més petits, l’art més renovat i actual; aquell que a vegades costa que surti de les grans capitals”.

En aquest sentit, Èric Ibáñez va destacar que “l’objectiu del Programa d’Exposicions Intinerants de la Diputació de Girona és el mateix que tenim des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses a través del Centre Cultural de Ca l’Anita i era qüestió de temps que ens trobéssim, per tant, no serà l’última exposició viatgera que de la diputació que passarà per Roses”.

Contra natura es pot visitar al Centre Cultural de Ca l’Anita fins al 19 de juny, de dilluns a diumenge de 10:30 a 13:30 hores i de 17 a 19 hores.