Convergència demana a Madrid que les entitats sense ànim de lucre no presentin Impost de Societats

Grup parlamentari de CDC a Roses

Els grup de Convergència al Congrès durant la seva visitat a Roses el passat juliol

El grup de Convergència al Congrés torna a reclamar a Montoro que compleixi el seu compromís perquè petites entitats sense ànim de lucre no presentin Impost de Societats

Grup parlamentari de CDC a Roses
El grup de Convergència al Congrès durant la seva visita a Roses el passat juliol

En època de festes majors, les petites entitats sense ànim de lucre són les que més noten l’incompliment de la mesura aprovada pel Congrés ja que han d’assumir elevades factures i obligacions fiscals.

El grup de Convergència al Congrés, amb el primer tinent d’alcalde de Roses, Carles Pàramo, entre els seus integrants, insisteix a reclamar al ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que doni compliment a la moció de CiU aprovada al Congrés dels Diputats perquè les petites entitats sense ànim de lucre no hagin de presentar la declaració de l’Impost de Societats.

Aquesta Moció demanava que les entitats amb menys de 100 mil euros d’ingressos l’any quedessin exemptes de presentar Impost de Societats. “És una qüestió de molta importància, que afectarà a més de 15 mil entitats. Es tracta de donar veu a aquestes entitats que es van oposar a la reforma del Govern, que condiciona greument la seva subsistència“, ha destacat Pere Macias, portaveu del grup, que recorda que precisament en aquestes dates les petites entitats sense ànim de lucre que s’encarreguen d’organitzar les festes majors són les que més pateixen l’incompliment de Montoro. “Hi ha molts pobles que ara es troben amb el mateix problema: han de fer front a elevades factures i obligacions fiscals que les asfixien econòmicament, i cal posar-hi remei”, ha assegurat Macias.