Joan Plana (ERC Roses) afirma que les converses entre el ministre Fernández Díaz i Daniel De Alfonso “delaten pràctiques pròpies de la màfia”

ERC Roses

El portaveu d'ERC Roses, Joan Plana, entrant la moció al registre d'entrada de l'Ajuntament de Roses

ERC Roses presenta una moció per demanar la dimissió “fulminant” del Ministre de l’Interior en funcions i del Director de l’Oficina Antifrau de Catalunya

ERC Roses
El portaveu d’ERC Roses, Joan Plana, entrant la moció al registre d’entrada de l’Ajuntament de Roses

Durant aquest darrers dies han pres protagonisme les converses difoses pel diari Público entre el Minitres Ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el Director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. Unes converses on es “delaten practiques”, segons ha qualificat el portaveu d’ERC Roses, Joan Plana, “pròpies de la màfia, utilitzant les eines públiques de l’Estat per garantir la seguretat en el cas del Ministre de l’Interior, i per garantir el bon funcionament i comportament de les institucions i càrrecs electes públics de Catalunya en el cas del director de l’Oficina Antifrau”.

Plana ha assenyalat que “el fet que dos alts càrrecs polítics utilitzin pràctiques corruptes de forma desinhibida posa en entredit la dignitat de les institucions implicades”. Per aquest motiu, el seu partit ha presentat una moció que es debatrà en ple ordinari d’aquest dillunsperquè és importantíssim que es restableixi, primer de tot, la dignitat d’aquestes institucions”, i per això a la proposta es demana  a dimissió “fulminant de totes les persones que hagin pogut intervenir en aquesta trama corrupta”.

El portaveu republicà a l’Ajuntament de Roses afirma, a més, que el que s’ha desvetllat a les converses “és una atac a l’estat de dret, a l’estat democràtic perquè s’han utilitzat eines de l’Estat, eines públiques que haurien d’estat al servei de les persones, per perseguir a gent per tenir una ideologia diferent o un posicionament polític contrari al Govern de torn”.

Moció per un nou país lliure de corrupció d’estat

Exposició de motius

El diari Público ha difós les gravacions d’unes converses entre el ministre de l’interior en funcions i candidat del Partit Popular per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, i Daniel de Alfonso, cap de l’Oficina Antifrau, en què es demostra la persecució dels poders de l’estat contra Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència Democràtica de Catalunya. Amb la intenció de fer descarrilar el procés d’independència, el ministre Fernández Díaz, amb la connivència del cap de l’Oficina Antifrau, va intentar construir casos de corrupció per desacreditar els partits favorables a la independència de Catalunya davant de la societat.

Malgrat els seus intents per desprestigiar els partits sobiranistes, els implicats en aquestes gravacions, no han trobat cap indici de corrupció per a fer-ho. Les forces polítiques independentistes són perseguides per tots els poders de l’Estat espanyol per entorpir que compleixin el mandat de la ciutadania de Catalunya. 

La publicació de les gravacions ha generat una ràpida reacció entre la societat civil que ha convocat manifestacions per expressar el rebuig a aquests fets.

Atès que l’Oficina Antifrau ha de ser una institució independent, que ha de treballar per enfortir la integritat en el sector públic català, mitjançant la prevenció i la investigació de la corrupció.

Atès que la llibertat ideològica és un dret fonamental i atempta contra aquesta qualsevol intent de discriminació i persecució per raó de pensament i no poden quedar impunes fets com els descrits, propis d’estat totalitaris.

Atès que la democràcia i la llibertat d’expressió han de ser els pilars bàsics d’un Estat.

Per tots aquests motius, el grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Roses proposa d’adopció dels següents

ACORDS

Primer. L’Ajuntament de Roses exigeix la dimissió, tant del Ministre de l’Interior en funcions, el Sr. Jorge Fernàndez Díaz, com del Director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Sr. Daniel de Alfonso Laso, ja que en cas de confirmar-se aquesta informació, haurien pogut fer un ús indegut del seu càrrec a l’intentar perseguir i reprimir ideològicament a polítics independentistes.

Segon. Manifestar el suport de l’Ajuntament de Roses a les accions que tant el Parlament de Catalunya com el Govern de la Generalitat puguin portar a terme per esclarir els fets i demanar responsabilitats a les persones implicades.

Tercer. Donar suport en aquelles manifestacions de la societat civil que defensin un nou país lliure de corrupció d’Estat. 

Quart. Fer arribar aquest acord a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació de Municipis per la Independència.