Un coral infantil d’Uganda deixa petita l’església de Santa Maria de la Ciutadella

51 visites guiades als espais medievals de l'Empordà
L'església de Santa Maria de la Ciutadella de Roses és un dels espais medievals programats a les visites guiades

La Coral Safari d’Uganda va cloure diumenge la seva gira per la comarca de l’Alt Empordà per recaptar fons

Coral Safari d'Uganda
L’església de Santa Maria de la Ciutadella de Roses plena de públic durant l’actuació de la Coral Safari d’Uganda

Recaptar diners, però no per ningú, sinó per a ells mateixos, per a l’orfenat d’Entebbe, ciutat del país africà d’Uganda situada a les ribes del llac Victòria, és l’objectiu de la Coral Safari, composada per infants i joves, d’entre 9 i 12 anys, que viuen amb uns 250 nens i nenes en el centre d’acollida africà.

Un centre on són educats a través de la música, mitjançant la qual aprenen idiomes, coneixen altres cultures, altres països, a la vegada que cicatritzen els seus traumes d’infantesa.

I un dels seus viatges per conèixer altres cultures els ha portat a Catalunya, on van v visitar Montserrat, La Roca, Girona, Figueres, on van actuar dissabte, i Roses, concretament a la a l’església de Santa Maria de la Ciutadella, diumenge. Un recinte que va quedar petit davant la gran quantitat de persones que van voler assistir a la doble actuació que van oferir, primer la Coral del Centre Escolar Empordà, “em va semblar ideal per als nostres alumnes poder col·laborar i sensibilitzar-los fent un dia de convivència, jugant a la platja, amb aquests de nens d’Uganda, i avui –per diumenge- acabar amb aquest concert”, va dir la directora de la Coral, Núria Vergeli. Una actuació de la Coral rosinca que va donar pas al ball i la música del nens i nenes de la Coral Safari.

El concert va cloure amb tots els joves, rosincs i africans, interpretant dos temes conjuntament.