La Coral de Sant Jordi omple l’església Santa Maria de Roses durant el concert de Nadal

Concert de Nadal de Roses

Concert ofert a l'església de Santa Maria de Roses / Foto: arxiu

La Coral barcelonina va oferir un repertori de música i nadales populars franceses

Concert de Nadal de Roses
La Coral de Sant Jordi de Barcelona actuant a l’església de Santa Maria de Roses durant el concert de Nadal

La Coral Sant Jordi va oferir el passat divendres, 23 de desembre, a l’església de Santa Maria de Roses un concert de Nadal ple de ressons francesos, on van destacar els motets del compositor Francis Poulenc, els himnes de Villette, així com nadales populars franceses. Tot això adreçat amb peces dels nostres compositors més actuals com Xavier Sans, Josep Vila Casañas, Xavier Pastrana i Bernat Vivancos.

El recinte religiós va presentar un ple absolut per sentir, durant una hora justa (de 21 a 22 hores), als cantaires  d’aquesta coral barcelonesa, els quals van interpretar en la primera part del concert els quatre motets pour le temps de Noël, del compositor Francis Poulenc, per tot seguit cantar dos de les composicions més conegudes d’una altre compositor francès, Pierre Villete, i que van ser ‘Hymne a la Vierge’ i ‘O Magnum Mysterium’,
Una primera part que va cloure la Coral de Sant Jordi amb una popular nadala francesa del Pare Donostia.

La segona part del concert de Nadal de 2016 de Roses es va obrir amb ‘Nit de Vella’ d’Antoni Pérez, per cantar a continuació amb tres nadales de Bernat Vivancos, ‘Les setmanes de Daniel’, ‘El desembre congelat’ i ‘Els pastorets’.
I tot seguit les peces interpretades van ser ‘El petit vailet’ de Xavier Pastrana, ‘El dimoni escuat’ de Josep Vila i Casañas, ‘Les bèsties al naixement’ de Xavier Sans, per acabar el concert de Nadal de Roses amb ‘El noi de la mare’ d’Ernest Cervera.

A la finalització de l’espectacle musical el públic van poder degustar a la mateix església parroquial de Santa Maria uns canapès gentilesa de l’Ajuntament de Roses.