Correos instal·larà 184 caixers automàtics en oficines de Catalunya

Correos
Ciutadà utilitzant un dels caixers automàtics de Correos

D’aquesta manera s’estén el projecte pel qual Correos ja ha instal·lat 109 caixers automàtics en diferents oficines del país, més altres 20 en localitats d’entre 500 i 3.000 habitants

Correos instal·larà 1.500 caixers automàtics en localitats de tota Espanya. D’ells, 1.200 se situaran en diferents oficines de Correus de tot el territori nacional, 184 d’ells oficines de Catalunya. Per províncies, 134 s’instal·laran a Barcelona; 21, a Girona; 19 a Tarragona i 10 a Lleida.

A més, estan prevists altres 300, que s’instal·laran en zones rurals espanyoles d’entre 500 i 3.000 habitants que no compten amb oficina bancària o es quedaran sense ella en els pròxims mesos.

Per a afrontar aquest desplegament de caixers, Correos a través d’una licitació seleccionarà al proveïdor que s’encarregarà de facilitar i instal·lar els dispositius en les ubicacions triades inicialment per la companyia. El pla de Correus és instal·lar aquests 1.500 caixers en localitats de totes les Comunitats Autònomes d’Espanya, que seran distribuïts en les diferents províncies segons les necessitats analitzades per la companyia. Els caixers s’instal·laran en façanes accessibles al públic 24 hores o en els vestíbuls d’accés a les oficines de Correos en el seu horari d’obertura.

Aquesta licitació suposa l’arrendament d’espais en 1.500 oficines de tota la xarxa de Correus en tota Espanya, pel qual l’empresa que obtingui el contracte haurà d’abonar una renda fixa en funció de la ubicació del terminal i un percentatge segons el nombre d’operacions realitzades. El termini de presentació de les ofertes finalitzarà el pròxim 2 d’octubre i està previst que la instal·lació d’aquests caixers comenci a executar-se a principis de 2022 en un projecte que es desenvoluparà al llarg dels tres pròxims anys.

Segons s’especifica en el plec de contractació, els licitadors hauran de garantir l’aportació de dispositius capaços d’oferir les operacions bàsiques de qualsevol caixer automàtic i la integració amb les xarxes d’entitats bancàries més esteses a Espanya. La durada inicial del contracte serà de cinc anys i es podrà ampliar fins a deu anys.

Amb aquest nou desplegament de caixers automàtics, s’amplia significativament el projecte que Correos va iniciar el mes de març consistent en la instal·lació de 109 caixers automàtics en oficines de tota Espanya. Aquesta iniciativa, que actualment està a punt de completar-se, es va ampliar posteriorment a 20 ubicacions més, en localitats de menys de 3.000 habitants sense oficina bancària.

Correos contribueix així a lluitar contra l’exclusió financera, especialment en les zones rurals, oferint als ciutadans la possibilitat de disposar d’efectiu en poblacions on no hi ha oficines bancàries però sí punts d’atenció de l’empresa pública.

La companyia logística continua avançant en la seva línia estratègica d’acostar els seus serveis als ciutadans i oferir-los noves prestacions que facilitin el seu dia a dia, aprofitant la capil·laritat de la seva xarxa d’oficines que es configura com un element rellevant per al desenvolupament econòmic i un instrument útil en la lluita contra l’exclusió financera en les zones rurals d’Espanya.

Sobre Correos

CORREOS neix fa més de 300 anys i, després d’una contínua adaptació al mercat, avui és l’operador líder del sector a Espanya. Actualment, l’estratègia de la companyia està centrada en la internacionalització, la sostenibilitat i la transformació digital. Amb prop de 51.000 professionals, l’empresa presta servei a la ciutadania a través de la seva xarxa de 2.370 oficines, distribuint prop de 7,5 milions d’enviaments diaris. El Grup Correos compta amb 3 filials: Correo Express dedicada a la paqueteria urgent, Nexea especialitzada en solucions multicanal per a les comunicacions massives de les empreses i Correos Telecom encarregada de la gestió i comercialització d’infraestructures de telecomunicació. Pertanyent al Grup SEPI, forma part d’un hòlding empresarial que abasta un total de 15 empreses públiques.