Coses que passen (amb la crisi, l’estiu i les paraules d’en Carles Pàramo)

Francesc Giner

Francesc GinerL’arribada de l’estiu és per Roses i els seus vilatans un punt d’inflexió on moltes famílies aconsegueixen per fi que pràcticament tots els seus membres tinguin feina durant una bona temporada. L’estiu però, ja no és aquella estació en la que la majoria de la gent resident del poble, (ja no dic autòctona, perquè ara en som molts més) solia gaudir dels vespres passejant fent un gelat, s’asseia en una terrassa o sortia de gresca pels innumerables locals que hi havia aleshores.
Ara per ara, intentar fer totes aquestes coses és per a molts un luxe difícil d’assumir per la seva butxaca. Treballar per guardar, treballar perquè l’hivern no és faci tan feixuc, treballar ara perquè demà no en tindran, aquest és l’objectiu de molts rosincs actualment.
Crec que en això, en comptes d’anar endavant hem anat molt enrere. Estic segur que la vida estiuenca dels primers i següents anys del turisme a Roses era molt més agradable que pas ara, per molt que és treballés. Quan penso en això veig la cara negativa de la globalització, del progrés i de on hem arribat com a societat en ple segle XXI. Faig aquesta reflexió perquè penso que en recordar-nos dels qui fan possible que la temporada funcioni i dels qui amb el seu esforç aconsegueixen tan sols uns pocs mesos de tranquil·litat econòmica, s’ho mereixen.

A l’Ajuntament, l’estiu li porta els vells problemes de sempre i que any rere any els tenim presents. Que sempre sorgeixi el conflicte amb els top-manta, els problemes amb els músics de carrer, els problemes amb la carretera de Montjoi-Joncols, els problemes a la carretera de l’Almadrava etc.., és significatiu. I dic això perquè si bé entenc que n’hi ha de difícil solució, n’hi ha d’altres que amb els anys que porten governant-nos, crec honestament que ja haurien d’estar enllestits. Potser els esforços els hauríem de centralitzar en solucionar vells problemes que pas intentar engegar nous projectes, potser menys urgents per Roses.

Canviant de tema, sorpresa per no dir una altre cosa va ésser el que vaig sentir quan vaig escoltar les paraules d’en Carles Pàramo en el programa “Regidors” de TV Empordà que sense dir noms, va fer que hem senti´s directament al·ludit. En el minut 20 de l’entrevista parla de que un regidor diu que el projecte Bulli 1846 és dolent per Roses i que com que aquest regidor va en contra del projecte i ell el defensa, doncs que jo com a regidor, apel·lant a la meva valentia, presenti una moció en el Ple de l’Ajuntament que rebutgi la “llei Bulli”, per així poder debatre-la, i que no frivolitzi ni banalitzi amb aquest tema en els articles que escric. A part de quedar astorat, vaig pensar que l’actual regidor rosinc ja havia començat a fer campanya per les properes municipals, perquè si no, no s’entén que és manifesti així en un mitja local. L’invito a que repassi tots els meus articles que fan referència al tema Bulli i aleshores entendrà del perquè interpreto que les seves paraules son totalment falses i carregades de una certa malícia. Ell sap que jo no estic en contra del projecte Bulli, ell sap que jo m’estimo Roses i el seu entorn, tant o més que ell, també sap llegir i interpretar articles, és per això que em sap greu escoltar el que diu en aquesta entrevista, sap que menteix i mentint no és la millor manera d’arribar a bon port en cap tema. A vegades en Carles ha intentat alliçonar-me, recolzat per la seva dilatada experiència com a polític, i jo si s’escau l’escolto per aprendre, és per això que, aquesta vegada, em permeto el luxe de aconsellar-lo jo a ell, amb tot el meu respecte, i li diré que el que no pot fer és entrar en el terreny de la mentida, perquè a part de confondre a la gent també em confondrà a mi i aleshores no ens entendrem, i això segur que no és bo per ningú. Si que he manifestat el meu escepticisme en relació a aquest gran projecte o que seria bo escoltar a tothom, detractors i favorables a el Bulli1846, però en absolut hi estic en contra.
Simplement vull que les coses és facin be, amb respecte al medi ambient i a la gent que discrepa.

Un avís, en el passat Ple és va passar l’aprovació definitiva del “Pla Especial de composició volumètrica i de façanes de les finques qualificades com a equipament a la Rambla Ginjolers, concretament a la SUF. Seria bo que els socis d’aquesta estimada societat fraternal fessin un bon seguiment de tot el que va passant en relació a aquest nou projecte, no sigui el cas que més de un se’n penedeixi massa tard per no haver-se interessat quan ho podia fer.

Salut!

Francesc Giner

Portaveu Gent del Poble de Roses – AM