Coses que passen… (amb Urbanisme, els dèbils i les empreses amb formidables advocats)

Coses que passen

Francesc GinerL’Àrea d’Urbanisme d’un municipi sol ser la de més difícil gestió i la que comporta més enrenous i maldecaps.
Aquest darrer any he portat fins al Ple unes quantes vegades qüestions o conflictes entre promotors, veïns i el mateix ajuntament.
Recordo que en la decisió de l’actual equip de govern de comprar la plaça del final del carrer Gravina amb el que això comporta, que és haver-la d’urbanitzar pagant tots nosaltres amb el nostres impostos 112.000 € de l’expropiació, més l’import de les obres, quan qui havia de urbanitzar la plaça era el promotor, el qual per unes decisions, al meu entendre molt més que discutibles, és va lliurar del compromís que tenia i, a més a més, encara l’Ajuntament li va comprar el terreny, perdent així tots plegats desenes de milers d’euros.
O un conflicte que hi ha ara mateix entre un particular i l’Àrea d’Urbanisme al veure’s aquest, greument afectat per l’immobilisme de l’actual equip de govern, afavorint de retruc el interessos d’una empresa immobiliària i aconsellant al veí que és busqui un advocat si no vol perdre definitivament un terreny heretat.
Són situacions diferents aquests dos casos, però en els dos qui surt sempre perdent és el més dèbil i qui surt sempre guanyador és l’empresa o promotora amb els seus formidables advocats.
No vull cansar amb el tema perquè ja ho havia comentat altres vegades, però trobo del tot injust que qui ens manen i gestionen els nostres diners no siguin més exigents alhora de fer complir les obligacions que contreuen les grans empreses i promotores amb l’Ajuntament per poder assolir els seus objectius.
El ciutadà de a peu si no compleix amb el pagament d’impostos no se li perdona ni una, i així ha de ser, però entenc que el mateix haurien de fer amb les promotores que s’han enriquit amb la construcció dins del nostre poble, i això l’actual equip de govern dissortadament per tots nosaltres, no ho fa. Entenc que la manera d’actuar de l’actual equip format per els dos partits més conservadors de l’Estat, CiU i PP, és del tot fidel a les premisses de qualsevol partit de dretes, desprès ens diuen que fan política de centre i que el seu objectiu és treballar per tots nosaltres.
Ho sento, però no els puc creure.

Canviant de tema, però també en clau municipal, vull comentar com de perjudicials poden ésser les xarxes socials si no se’n fa un bon ús.
Ara s’acosten eleccions i comencen a aparèixer plataformes ciutadanes que és presenten amb la lloable intenció de poder gestionar el nostre poble. Fins aquí tot correcte, el que ja no ho és tant, és que alguns que van per alcaldables utilitzin les xarxes socials per difondre mentides sense cap mena d’escrúpols, com per exemple que l’Ajuntament havia repartit 60 paneres a 280 € cada una, lo qual va ésser el tema perfecte perquè molts usuaris del facebook , confiant en que la noticia era certa, carreguessin contra els polítics locals per gaudir d’uns privilegis inacceptables.
Només una cosa vull dir en relació a això, si aquest element que és presenta és capaç de fer això ara, hem pregunto, que no farà si aconsegueix entrar dins l’Ajuntament els propers quatre anys?
És només un avís que llenço per qui el vulgui recollir. Està be que és presentin plataformes ciutadanes i que hi hagi quanta més participació millor i més després de veure com actuen els polítics convencionals, els quals dia rere dia ens deceben cada vegada més amb les seves malifetes i corrupteles, però penso que no tot si val alhora de presentar-se i aspirar a ocupar un lloc dins la sala de plens.
Els ciutadans i les seves plataformes hem d’actuar amb honestedat, transparència i donar una lliçó de com treballar per la comunitat a aquells que tan malament ho han fet fins a dia d’avui. No és pot voler entrar en política mitjançant la difamació i el menyspreu. Crec que personatges com aquest amb les seves plataformes el millor que poden fer és quedar-se a casa seva. Entenc que la política ja està lo suficientment crispada com perquè a més a més sorgeixin aquesta mena d’opcions, parlo concretament de la Plataforma Cívica de Roses.

Al llegir aquestes línies les festes nadalenques són ja un record, només vull destacar d’aquestes diades el pobre i relativament trist que està el poble durant aquests dies. El fracàs d’associacions com l’ACOR o de la mateixa Estació Nàutica, o inclús dels mateixos responsables de l’Àrea de Promoció Econòmica, alhora d’aconseguir els seus objectius, és tan evident que crec que s’hauria de posar remei a tanta desídia amb la substitució del responsables de totes aquestes entitats i òrgans, tan importants per la reactivació de l’economia del nostre poble. Ho he dit més d’una vegada en aquest mateix mitjà, no n’hi ha prou en fer convenis i fotos amb l’alcaldessa davant la premsa i desprès alhora de la veritat desaparèixer i no fer res de res per aconseguir justificar el lloc que ocupen. Entenc que aquestes entitats és constitueixen i reben subvencions per reactivar la feina, per desestacionalitzar la temporada, per ajudar els comerços que obren tot l’any, i en canvi el que veig és una desídia molt preocupant i un abandonament de les seves funcions inadmissible.
No se’ls acudeix ni animar les zones comercials del poble com el carrer Jaume I, l’avinguda Montserrat o el carrer del davant amb nadales o guarnir places del poble amb tiós gegants com fan altres poblacions, ni res de res. Si aquets que comanden aquestes entitats ens han de treure de la crisi, anem apanyats!!

Salut!

Francesc Giner
Portaveu de Gent del Poble-AM de Roses