Programa Reallotgem

Coses que passen (o que podrien passar)

Aquest mes d’octubre ha estat un mes carregat d’actes i esdeveniments molt relacionats amb la proposta sobiranista del poble català a Espanya i Europa. No parlaré d’això, ja que crec que els mitjans ja en van força plens i tampoc es qüestió d’esgotar el personal amb aquest tema. Només vull fer un incís: vull recordar que durant tot aquest mes hi ha hagut tot un seguit de conferències organitzades per l’Ajuntament amb la col.laboració de la plataforma “Roses per la Independència”,  on hem pogut escoltar el perquè de la necessitat del poble català d’aconseguir ser un nou estat d’Europa. Entremig també hi va haver la presentació de la secció local de  l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb la ponència al capdavant de la seva presidenta, Carme Forcadell. Hi vaig trobar a faltar la gent més escèptica o bé la més indecisa amb el projecte sobiranista. Entenc que és amb informació de ponents de la talla d’en Terricabras o d’en Vicens Villatoro que un pot estar informat del perquè de tot plegat. Ara que vénen unes eleccions importantíssimes per a tots nosaltres, crec que hem d’estar com més ben informats millor.

 

Carnaval

A part d’això, a Roses passen moltes més coses. Ara que molts ja comencen els preparatius per al proper Carnaval, val a dir que el grup del qual sóc portaveu, Gent del Poble-AM, hem proposat en el ple del mes d’octubre que l’Àrea de Joventut juntament amb els tècnics corresponents preparin una sèrie de conferències o xerrades destinades tant als pares com als fills per dialogar i parlar de com es pot millorar l’actitud que tenen alguns joves durant els dies que dura la gresca carnavalera. Segons dades de la Creu Roja i dels Mossos d’Esquadra, el que va passar l’últim carnaval és, si més no, per tenir-ho en compte. Crec que no podem quedar-nos de braços plegats i ignorar les quasi vuitanta intervencions en una nit de la Creu Roja, la majoria per estats d’embriaguesa en menors de setze anys. A nosaltres ens agradaria poder participar en aquests actes informatius i crec que, juntament amb la regidora de Joventut Anna Jorquera, ho podrem tirar endavant. Em consta que la voluntat política hi és.

Educador de carrer

Una altra de les propostes a la qual crec que també es pot començar a posar fil a l’agulla és la de la figura de l’educador de carrer. Nosaltres ho teníem en compte en el nostre programa i en converses amb el dinamitzador cultural del CAR, en Jordi Abadal, i amb la tinent d’alcalde Montse Mindan el ple passat. És possible que hi hagi dues places de plans d’ocupació de sis mesos cada una, i es podrien aprofitar per encabir-hi aquesta figura. Crec que és molt interessant aconseguir un servei d’aquestes característiques, perquè a part de donar un bon cop de mà a la gent del CAR, molts joves del nostre poble en sortirien beneficiats.

Aula d’estudi al Nadal

Aquests dies també hem tingut una mica ocupada la nostra regidora, la Iana. Ella és la que porta, entre altres coses, el tema d’Ensenyament dins el nostre grup. Ha estat fent diverses reunions per aconseguir que les aules d’estudi durant les festes de Nadal siguin una realitat. Aquestes reunions amb la regidora d’Ensenyament Sílvia Useros i la tècnica corresponent, entenc que han estat positives. El lloc ja s’ha trobat, però no em toca a mi donar-lo a conèixer. De totes maneres, és una bona notícia per als estudiants. Sé que el tema no està del tot tancat, però s’està treballant perquè aquest projecte tiri endavant. És una proposta que m’agrada explicar, perquè això també ho consideràvem en el programa, i que es tiri endavant amb la participació de regidores de diferents partits del Consistori, entenc que és una molt bona manera de fer les coses.

Sortidor d’aigua

Durant aquest mes d’octubre en Carles Pàramo em va presentar un projecte que fa poc ha sortit a la premsa: el de la instal·lació d’un sortidor d’aigua d’uns cinquanta metres d’alçada al final d’un dels espigons que hi ha davant del Ziggurat, l’escultura d’en Narcís Costa. El nostre grup veu bé la iniciativa. Una cosa important, però, és que es pugui disposar de subvencions que abarateixin d’una manera notable aquest pressupost. Nosaltres aquest projecte el veiem com una manera d’augmentar l’oferta turística de Roses. Una altra de les raons per veure amb bons ulls aquesta iniciativa és que precisament els diners destinats a la promoció turística no són ni de bon tros una part important del pressupost municipal, i que aquest projecte ha de ser un més dels molts que s’han de fer per mantenir Roses com a  municipi turístic de primer ordre.

Projecte Ninam

Canviant de tema, no fa gaires dies vaig estar parlant amb un dels responsables del Projecte Ninam, concretament amb l’Albert López, el qual, juntament amb la Gemma González, porten a terme una tasca que entenc que a Roses no hi pot faltar: tenir un equip que treballa per difondre el coneixement del nostre entorn marí, amb la possibilitat de veure les diferents espècies de cetacis, aus i peixos en el seu medi natural a través del catamarà Dzul Haà. És un luxe que no podem permetre que desaparegui. Sé de la seva voluntat d’incloure en les expedicions alumnes de les nostres escoles i dels nostres instituts i fer altres actuacions dirigides al jovent a canvi d’un conveni amb l’Ajuntament perquè sigui més viable portar a terme la seva tasca. Jo, personalment, apostaria per aquest projecte, ja que considero que seria molt interessant i enriquidor tenir un servei d’aquest tipus, cultural, pedagògic i respectuós amb el medi ambient. El coneixement del nostre entorn és indispensable per a qualsevol de tots nosaltres. Ells ens donen l’oportunitat de fer-ho, i em sabria molt greu que no ho aprofitéssim.

Salut!