Coses que passen… (quan ningú és profeta a la seva terra)

Coses que passen

Coses que passenAquesta vegada començaré amb una felicitació a l’empresa rosinca BIM consultors. Ells son els responsables que Figueres i Girona tinguin un Catàleg conjunt d’espais industrials. Han creat un programa operatiu per a la promoció, difusió i captació d’inversions a l’espai urbà, industrial i tecnològic de les àrees urbanes de Girona i Figueres.
El projecte té la implicació de catorze municipis que formen l’àrea urbana de Girona més set de l’àrea urbana de Figueres. És una bona noticia de la qual me’n alegro especialment perquè conec els tres integrants d’aquesta empresa i els diferents col·laboradors, la majoria també rosincs, que han demostrat amb escreix la seva vàlua. Sé del cert que han intentat més d’un cop oferir els seus valuosos productes, relacionats entre altres temes, en Turisme i Promoció econòmica al consistori rosinc, però els responsables de torn incomprensiblement sempre els han ignorat.
Per desgràcia de tots nosaltres, els nostres polítics han fet bona la dita “Ningú és profeta a la seva terra”, i així ens va a Roses en aquestes dues àrees.

Una altre entitat que mereix el meu reconeixement i felicitació és el Grup d’Esports Nàutics de Roses. Aquesta associació treballa incansablement per a la celebració de tota mena de competicions relacionades amb els esports nàutics on tan sols el 2015 hi ha programades 15 competicions de les quals tenim un Campionat d’Europa i tres d’Espanya.
També s’ha de destacar la feina que és fa per la integració dels joves rosincs i de la comarca al medi marí, el qual té un munt de possibilitats per passar-hi una bona estona tant a nivell aficionat com de competició. S’ha de reconèixer la feina ben feta i amb ambició que duen a terme. Un exemple i resultat d’aquesta tasca és els més de 800 socis que té actualment aquesta entitat, una xifra que està molt per sobre dels 180 i escaig que hi havia fa poc més de tres anys.

Canviant de tema, aquesta Setmana Santa s’ha celebrat com ja ve essent tradicional, dues processons, la que en un principi s’anomenava del Silenci i que ara ha canviat el nom per la processó de Divendres Sant de Roses i l’altre d’un caire totalment diferent com és el IV Correbars Rosink organitzat per Joventut Rosinka.
Les dues han estat elogiades i criticades alhora. La processó organitzada per Arofes és va qualificar de massa lenta lo qual va comportar el lògic cansament del seus participants i espectadors.
Una altre punt força criticat és el seu recorregut. Fer-la passar per el carrer Sant Sebastià en hora punta, just a l’hora de servir sopars i fer enretirar totes les terrasses dels nombrosos restaurants que hi ha en aquella zona durant una nit de les tres que tenen per treballar bé durant aquets dies, ho trobo senzillament una idea inoportuna i d’una manca de lògica espaterrant.
És diu que ja els havien avisat o que els hi havien demanat permís, però sé del cert que si algú s’hi oposava els hi deien que estaven obligats a fer-ho. Amb aquesta decisió tant el regidor com els responsables de la processó s’han lluït. Si fos per a mi els hi donaria un “Premi Nobel al inoportunisme”.

En quant al IV Correbars Rosink vull felicitar a l’organització , per el bon comportament dels més de 350 joves que hi varen participar sense cap mena d’incident i amb una alta cohesió social entre ells i els diferents establiments que hi participaven. Una festa però, que té el perill de morir d’èxit si els seus organitzadors no donen solucions als nous inconvenients que és presenten degut a la cada vegada més alta participació. El que si és innegable, però, és que any rere any el jovent amb aquestes manifestacions demana el que des de el Consistori no se li dóna, esdeveniments, concerts i festivals tot l’any, no només per Carnaval i Festa Major.

A l’últim Ple realitzat aquest passat mes de Març, un dels punts que és va posar a votació és va aprovar amb els vots en contra entre altres dels dos regidors de Gent del Poble. En aquest punt és va aprovar iniciar el procediment de revisió de les llicències d’ocupació de via publica en terrasses cobertes i en terrasses en calçada amb separadors. També es va resoldre suspendre durant tres mesos donar aquesta mena de llicències mentre duri el procediment de revisió. Nosaltres vàrem mostrar la nostre disconformitat amb el procediment ja que trobem injust que restauradors que hagin sol·licitat llicències fa dos o tres mesos i se’ls hi hagi concedit, ara es trobin amb que una vegada revisat el procediment hagin de tornar a adaptar les terrasses a la nova llei amb la conseqüent nova despesa que això comportarà per al restaurador sol·licitant. És per això que vàrem fer un incís demanant si aquests locals, que ja ho tenen tot enllestit, s’hauran de renovar un altre cop quan surti, passat l’estiu, aquesta revisió de les llicències, amb la resposta afirmativa del regidor Masblanch.
Creiem que això és una manca de planificació i una mesura totalment injusta que l’únic que fa és posar pals a les rodes als emprenedors que inicien o renoven els seus establiments. Situació totalment contradictòria amb els temps que estem vivint.

Salut!!

Francesc Giner
Portaveu de Gent del Poble-AM de Roses