Cossos de seguretat, d’emergència i del SEM tributen un reconeixement al personal sanitari del CAP de Roses

Reconeixement al personal mèdic i sanitari del CAP de Roses
Foto montatge del reconeixement al personal mèdic i sanitari del CAP de Roses

La Policia Local, els Mossos d’Esquadra, els Bombers, la Guàrdia Civil, personal del SEM, ciutadans i autoritats tributen, amb un fort aplaudiment, un reconeixement al personal mèdic i sanitari del Centre d’Atenció Primària de  Roses

Ja fa molts de dies que els vilatans de Roses, a l’igual que ciutadans d’arreu del territori, surten als balcons de casa seva, a les 8 del vespre, per retre un reconeixement als serveis sanitaris per la seva imprescindible, vital i heroica tasca d’atendre als malalts de coronavirus. Un homenatge que es porta a terme cada dia amb sonor aplaudiment i, en alguns llocs, fins i tot, acompanyat per la cançó ‘Resistiré’ del Dúo Dinámico.

I ahir, a les 20 hores, la Policia Local de Roses, els Mossos d’Esquadra, el Bombers de la Generalitat, la Guàrdia Civil i membres del SEM, van aparcar els seus vehicles davant del CAP de Roses, de tal manera que la via pública va quedar tallada al trànsit.

Tot seguit, tots els agents de seguretat i del cos d’emergències desplaçats van tributar un fort aplaudiment a tot el personal mèdic i sanitari del Centre d’Atenció Primària (que va sortir fins la porta)  en reconeixement per estar al peu del canó en una situació de crisis sanitària pel coronavirus com la que estem vivint actualment.
“El nostre personal sanitari és el que està a la primera línia de la batalla, perquè el que estem vivint és una batalla contra un virus, i per això els Bombers, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, els personal de l’ambulància, la Policia Local i, fins i tot, el personal de la grua hem volgut fer un reconeixement als membres del nostre servei sanitari de Roses”, va afirmar el sergent de la Policia Municipal de la Vila, Àlex Duran, principal impulsor d’aquesta acció de reconeixement a Roses, per significar tot seguit que “pot ser no som del tot conscients que el personal mèdic i sanitari estan molt sobreexposats a que puguin tenir un contagi, i amb aquesta acció el que volem és reconèixer  que aquest personal està protegint, amb la seva feina de cada dia, les nostres vides i la nostra salut”.

El director del CAP de Roses, el Dr. Manel Espinet, per la seva part, va manifestar estar “molt agraït per aquest reconeixement, ja que aquestes mostres són sempre benvingudes, però pensem que és bidireccional perquè nosaltres també els reconeixem i agraïm moltíssim tant a Bombers com a Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i ambulància la col·laboració que estem tenim amb ells en aquests moments. Una col·laboració que, sens dubte, dona forces per continuar i tirar endavant amb tot aquest problema que tenim ara”.

Cal destacar que les autoritats que hi van voler participar en aquest reconeixement de les forces de seguretat i d’emergència cap al personal mèdic i sanitari van ser l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, i el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan Manuel Fernández.