Cremen 2 vehicles en un aparcament de Castelló d’Empúries

A Castelló d’Empúries, els Bombers de la Generalitat han treballat  de matinada per sufocar un foc que ha cremat 1 furgoneta i 1 turisme estacionats dins un aparcament a ras de carrer, i sense habitatges al damunt, al carrer Panissars, s/n. L’avís del foc ha arribat a les 02.20 hores. Els Bombers hi han anat amb 7 dotacions.
En total, en aquest aparcament d’uns 3000 metres quadrats de superfície hi havia 12 vehicles aparcats. Els altres 10 han quedat lleugerament afectats per la fumera i per l’alta temperatura de l’incendi, les causes del qual no s’han determinat. Avui, els serveis tècnics de l’Ajuntament revisaran l’estructura per determinar si ha quedat afectada pel foc. Hores d’ara ja no hi queda cap vehicle de Bombers a la zona. Cap persona no ha hagut de ser evacuada i tampoc no hi ha hagut ferits.

Ensorrament sense ferits d’una casa a Guardiola de Berguedà

Els Bombers de la Generalitat han treballat també aquesta matinada en l’ensorrament d’una casa a Guardiola de Berguedà en què ha calgut rescatar la dona que hi viu, que finalment ha resultat ferida lleu. L’avís de l’ensorrament ha arribat a les 02.27 hores. La primera planta i les golfes d’una casa, ubicada al número 26 del carrer Comerç, s’havien ensorrat per causes que encara no s’ha procedit a investigar.
Com a primera sortida, els Bombers de la Generalitat hi han anat amb 11 dotacions terrestres. La seva feina ha consistit a retirar tota la runa per tal d’accedir a l’única persona que hi havia a la casa en aquells moments. A les 03.47 hores, finalment, s’ha fet prou espai perquè hi accedís a ella un metge, que n’ha fet una primera valoració. Uns minuts més tard, l’han extret i ha pogut ser atesa en condicions. La dona, Maria FA., de 76 anys, tenia algunes rascades a la cara i li feia mal una cama, i segons el SEM, que hi ha desplaçat 3 unitats, ha estat traslladada a l’Hospital Sant Bernabé, de Berga.
Mentre treballaven els Bombers, s’han autoevacuat 4 persones de la casa número 28. En el 24 no hi viu absolutament ningú. A la planta baixa del bloc on hi ha la vivenda unifamiliar que s’ha ensorrat hi havia un bar que en aquells moments estava tancat. En aquests moments, els Bombers de la Generalitat ja s’han retirat del lloc del sinistre i els serveis tècnics de l’Ajuntament es fan càrrec de la finca.