Creu Roja organitza una xerrada a Roses sobre consells de seguretat i prevenció d’estafes

Xerrada Creu Roja-Mossos d'Esquadra

Es portarà a terme el pròxim dimarts, 20 de juny, a les 18:30 hores al Teatre Municipal de Roses

Xerrada Creu Roja-Mossos d'EsquadraAvui, 15 de juny, es celebra el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament envers les Persones Grans. I per commemorar aquest dia la Creu Roja Roses- Castelló d’Empúries té previst organitzar una xerrada sobre consells de seguretat i prevenció d’estafes. Un xerrada que anirà a càrrec dels Mossos d’Esquadra i i es portarà a terme el pròxim dimarts, 20 de juny, a les 18:30 hores al Teatre Municipal de Roses.

Un problema social mundial

El 19 de desembre de 2011, les Nacions Unides van reconèixer l’abús i el maltractament envers les persones grans com un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones i una qüestió que mereix l’atenció de la comunitat internacional.

Segons la Declaració de Toronto per a la Prevenció Global del Maltractament de la Gent Gran (2002), el maltractament envers les persones grans es defineix com l’acció única o repetida, o la manca d’una resposta adequada, que causi danys o angoixa a una persona gran i que tingui lloc dins de qualsevol relació on existeixi una expectativa de confiança (OMS, INPEA 2002).

El maltractament a les persones grans comprèn des d’accions violentes, com ara agressions físiques, sexuals i psíquiques, fins a conductes passives o d’omissió de l’atenció, com la negligència, les quals també repercuteixen negativament sobre el benestar de la persona. Les persones grans són especialment vulnerables als abusos econòmics, és a dir, a l’ús inadequat dels seus fons i recursos per membres de la família o altres persones cuidadores (OMS, 2002).