Crida de la Fundació Roses Contra el Càncer per aturar la metàstasi cerebral del càncer de pulmó

Fundació Roses contra el Càncer

Voluntàries de la Fundació Roses contra el Càncer van començar a fer polseres, collars i clauers solidaris al 2014 / Foto arxiu

La Fundació Roses Contra el Càncer vol recaptar 10.000 € amb la venda de les polseres solidàries per concedir una beca al Dr Joaquim Bosch, el qual ha aconseguit reduir la metàstasi cerebral del càncer de pulmó

Fundació Roses contra el Càncer
Voluntàries de la Fundació Roses contra el Càncer van començar a fer polseres, collars i clauers solidaris al 2014 / Foto arxiu

Arran d’una beca concedida l’any 2010 per la Fundació Roses Contra el Càncer l’Institut Català d’Oncologia va investigar al voltant de la silibinina, una molècula que s’extreu del Cardo Mariano, en comprovar que tenia propietats anti-tumorals. Una investigació que va anar a càrrec del Dr Joaquim Bosch, el qual va començar a treballar a l’ICO de Girona precisament al 2010, sent actualment un referent clínic dels tumors toràcics d’aquest institut.

La seva investigació va donar els seus fruits, com es va encarregar de presentar el doctor Bosch en una xerrada impartida al centre cultural de Ca l’Anita. Però, cada pacient és diferent, i per tal de “poder investigar quin són els biomarcadors en la sang que permetin personalitzar els tractaments dels pacients amb metàstasi cerebral de càncer de pulmó i, poder així, millorar els resultats, el Dr. Bosch ens va demanar una altra beca de 10.000 €”, ha afirmat la presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer., Pilar Serra.

Una demanda realitzada per l’oncòleg quan ja s’havia concedit la beca bianual, que s’inicia enguany amb el concert d’aquesta tarda amb el concert de Kiddy Broadway, per investigar el mieloma múltiple, càncer de la sang produït per l’acumulació de gran quantitat de cèl·lules plasmàtiques tumorals a la medul·la òssia.
Per aquest motiu, “vam pensar reunir els diners que necessita el Dr. Bosch amb la venda de les polseres solidàries, i com s’han de vendre moltes per recaptar 10.000 € faig una crida a la ciutadania per a que tothom intenti col·laborar adquirint una polsera o un clauer amb un donatiu de 5€ o bé una collar per 10 €”, ha explicat Serra.

Cal assenyalar que ja molt de temps que la Fundació Roses Contra el Càncer ven aquestes polsera, clauers i collars pensant en oferir aquesta beca al Dr. Bosch, així que “ja tenim una bona quantitat de diners acumulats”, ha dit la presidenta de l’entitat oncològica, expressant el seu desig que entre finals d’aquest any i inicis del 2019 es puguin aquests 10.000 € al Dr. Bosch.

Les polseres, collars i clauers solidaris es poden adquirir a la seu de la Fundació Roses Contra el Càncer, al carrer Pescadors, nº 13, així com en diferents establiments de la Vila.