Crida de la IAEDEN a una reunió comarcal per aturar l’obertura de macro-granges de porcs

IAEDEN-Salvem l’Empordà

La reunió comarcal, sota el nom “Aigua neta, prou purins” se celebrarà aquest divendres a Palau Santa Eulàlia

IAEDEN-Salvem l’EmpordàLa IAEDEN-Salvem l’Empordà, juntament amb les plataformes de veïns de Calabuig a Bàscara, de Salvem la Pellingarda de Palau de Santa Eulàlia i la Prou contaminació a l’Empordà de Pontós, fan una crida oberta per crear un nou moviment comarcal amb l’objectiu de recuperar els aqüífers, així com reclamar una moratòria immediata de noves obertures i ampliacions de macro-granges.

Segons els ecologistes, davant del persistent problema de la contaminació dels nostres aqüífers, en bona part per nitrats procedents d’abocaments incontrolats de purins, “considerem important obrir altra vegada el debat sobre la proliferació de macro-granges”.

Per això conviden a totes les entitats i persones interessades a assistir a la reunió que, sota el nom “Aigua neta, prou purins”, tindrà lloc el proper 4 de març a les 20 hores a la sala polivalent de l’Ajuntament de Palau de Santa Eulàlia.

Per tenir més informació sobre el tema, podeu visionar aquest reportatge d’11 minuts de la Directa sobre les problemàtiques que està generant la ramaderia intensiva del porc a Osona i que complementa molt bé el 30 minuts que va fer TV3.

“A Osona són 5 porcs per persona, a l’Empordà tenim 3 porcs per cap, de moment”, han assegurat els ecologistes