La Crono Extrem BTT de Roses va esdevenir tot un èxit

Crono Extrem BTT de Roses
Als participant de la Crono Extrem BTT de Roses els hi va agradar el recorregut de la prova

De manera individual i per parelles les i els ciclistes van disputar aquesta Crono Extrem en un circuit tancat de muntanya de 4 quilòmetres durant 4 hores

Crono Extrem BTT de Roses
Als participants de la Crono Extrem BTT de Roses els hi va agradar el recorregut de la prova

Una seixantena de ciclistes van participar en la Crono Extrem de BTT que es va celebrar a Roses per primer cop. Una xifra un xic inferior al que esperaven els organitzadors, que no desmereix en absolut la bona organització que van portar a terme la colla dels ‘Ximplets’, i més si és té en compte que “els ciclistes que han vingut són d’un nivell molt alt”, va manifestar Joan Hornos, membre dels ‘Ximplets’.

Un bona organització amb inflables per a la mainada, servei de bar i parades relacionades amb el ciclisme que va aplegar a centenars de persones a la urbanització del Mas Oliva, concretament als terrenys a dalt de tot del carrer Oslo, que on es va situar el centre neuràlgic de la prova, esdevenint tota una festa de l’esport.

Els primers en felicitar als Ximplets van ser els propis participants, ja que els va agradar molt tant el recorregut com el format de la Crono Extrem. L’Ajuntament de Roses, representat per l’alcaldessa Montse Mindan i del regidor d’Esports, Juan M. Fernández, també van donar l’enhorabona per la iniciativa, ja que “proves esportives com aquesta, que són molt específiques, però molt importants, són les que fan despuntar a Roses en el turisme esportiu fora de temporada, ja que atrau a molta gent”.

Un dels aficionats al ciclisme però que en aquesta ocasió no va participar és el mateix regidor d’Esports, el qual va destacar que aquesta Crono Extrem de BTT “ha estat una prova molt maca, molt bé organitzada per la colla els ‘Ximplets’ en la seva primera edició perquè tothom ha quedat molt content”, remarcant que “s’ha de recolzar perquè és un altre esport dins el ciclisme”.

Pel que fa la part esportiva la Crono Extrem de BTT es va tractar de recórrer un circuit de muntanya de 4 km durant 4 hores, que es va dividir en 3 categories: Individiual masculina, Individual femenina i per parelles.

En homes el guanyador va ser Jordi Pereira, que va fer un total de 17 voltes. La volta ràpida, premiada amb una pota de pernil, la va fer Daniel Colomer.

En dones, Núria Súria va guanyar amb 14 voltes, quedant en segona posició la ciclista del Club Ciclista Roses, Eva Martín, a gairebé 5 minuts. L’Eva es va emportar un pernil per haver aconseguit fer la volta ràpida.

I en parelles, Xavier Cano i Martin Olmos, del CatBike Team3 van ser els campions aconseguint fer 18 voltes. Destacar la participació en aquesta categoria del ex campió del món de Moto 3, Maverick Viñales, que formant parella amb en Guille Casadevall, va fer una meritòria sisena posició.

Joan Hornos va voler agrair el suport que va tenir per part de l’Ajuntament de Roses així com la col·laboració del Bar Arlequin que es va encarregar que ningú passés gana ni set. I respecte a una segona edició de la Crono Extrem BTT va dir que “en principi si que volem que hi hagi una segona edició i si no passa res, hi haurà”.