Cs presentarà als ajuntaments una moció de rebuig a l’indult als polítics condemnats per sedició

Ajuntament de Roses
Sala de plens de l'Ajuntament de Roses

El diputat de Cs, Joan García, assegura que aquest indult “l’única cosa que fa és humiliar a tots aquells que vam patir l’atac a la democràcia i la convivència el 2017”

Ciutadans (Cs) presentarà als ajuntaments catalans una moció de rebuig a l’indult als polítics condemnats per sedició i malversació de fons públics pels fets ocorreguts a Catalunya derivats del procés separatista. El text recorda que els acusats no han donat “mostres de penediment” i per contra han manifestat “la seva intenció de tornar a cometre actuacions contràries a la legalitat vigent”.

La iniciativa taronja insta el Govern d’Espanya a “defensar i garantir la igualtat de tots els espanyols davant la Llei” i a “eliminar qualsevol indici d’impunitat en el comportament dels responsables polítics que han estat responsables del cop contra la nostra democràcia, amb un manifest menyspreu a la nostra Constitució Espanyola, l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i el principi de sobirania nacional”. Per aquest motiu, Cs exigeix el rebuig a “la concessió de l’indult o de qualsevol altra mesura que suposi un privilegi” als polítics dels partits independentistes condemnats pel Tribunal Suprem (TS).

El diputat de Cs al Parlament de Catalunya i secretari d’Acció Institucional del partit, Joan García, ha assegurat que aquest indult “l’única cosa que fa és humiliar a tots aquells que vam patir l’atac a la democràcia i la convivència en 2017” i que per això la formació taronja vol “portar als ajuntaments de Catalunya el rebuig de bona part de la ciutadania catalana”. “És la nostra obligació institucional amb la llibertat” ha sentenciat.