La Cuina del Vent promou la cirera de l’Empordà amb premis i una jornada de difusió gastronòmica

La Cuina del Vent

S’ha guardonat l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, l’empresa Punset i Roser Bronsoms, del Restaurant Can Jeroni

La Cuina del Vent
Els guardonats amb el Premi Forquilla Cuina del Vent, i els distingits per la seva trajectòria professional

El col·lectiu gastronòmic de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, La Cuina del Vent, ha celebrat avui, a Terrades, la festa anual Remena’m la cirera! amb l’objectiu de promoure la cirera de l’Empordà i fer un reconeixement al sector. En el marc d’aquesta festa, s’han lliurat els guardons Forquilla per premiar l’esforç i el treball dels professionals. Prèviament a l’entrega de premis, s’ha iniciat la recol·lecció de la cirera al camp.

Premis i distincions

El Premi Forquilla Cuina del Vent per a un Col·lectiu s’ha lliurat aquest any a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, en reconeixement a la tasca formativa que porta a terme a favor del sector hostaler.

El Premi Forquilla Cuina del Vent al Proveïdor l’ha obtingut l’empresa de distribució de begudes i aliments Punset, per la bona sintonia que mostra amb el col·lectiu.

El Premi Forquilla Cuina del Vent a un membre del col·lectiu ha estat per a Roser Bronsoms del Restaurant Can Jeroni, per la feina de molts anys amb un estàndard de qualitat i una gran dedicació.

Les distincions s’han entregat a la Trajectòria Professional: A Lourdes Folguera, que ha estat membre del col·lectiu durant tota la seva història des dels fogons del Restaurant L’Oca Pintada i que ha deixat a causa de la seva recent jubilació; a Joan Bronsoms (a títol pòstum): un record als 10 anys del seu traspàs i en memòria de la bona feina que va fer al Restaurant Can Jeroni; i a Teresa Burralló pel seu suport al col·lectiu des dels inicis.

Dins el programa d’activitats del Remena’m la cirera! s’ha dut a terme una trobada a la Salut de Terrades per començar la recol·lecció de la cirera al camp. A continuació s’ha fet l’entrega dels premis i s’ha celebrat el dinar de germanor Cuina del Vent Cirera 2016.

La Cuina del Vent

Grup gastronòmic format per professionals de diferents branques de l’hostaleria que tenen com a objectiu promocionar la terra, la cuina, la cultura, la tradició i la feina ben feta i volen compartir i exportar arreu l’Alt Empordà.
Els membres de la Cuina del Vent 2016 són:

 • Restaurant-Hotel Duran (Figueres)
 • Restaurant Can Jeroni (Figueres)
 • Restaurant-Hotel Empòrium (Castelló d’Empúries)
 • Restaurant Antaviana (Figueres)
 • Restaurant-Hotel La Quadra (Maçanet de Cabrenys)
 • Restaurant-Hotel El Molí (Pont de Molins)
 • Restaurant-Hotel La Fornal dels Ferrers (Terrades)
 • Restaurant Cuina d’en Norat-Hotel Terraza (Roses)
 • Restaurant Els Pescadors (Llançà)
 • Restaurant L’Olivera de l’Hotel Peralada Wine Spa&Golf (Peralada)
 • Restaurant Hotel Montecarlo (Roses)