‘Cultures en Xarxa’, nou viatge i projecte de la Xarxa de Convivència de Roses envers, enguany, els nens del Marroc

Xarxa de Convivència

Dins el projecte ‘Cultures en Xarxa’ es portarà a terme la iniciativa ‘Un llapis per un somriure’ amb l’objectiu d’aportar material escolar als nens del Marroc

Xarxa de ConvivènciaLa Xarxa de Convivència de Roses ja té enllestit, per quart any consecutiu, el viatge al Marroc dins el projecte ‘Cultures en Xarxa’. Donat l’èxit assolit a les tres edicions anteriors i la gran experiència dels joves que hi van participar, l’Associació torna a organitzar aquest viatge per a que joves de Roses puguin veure i viure la realitat d’aquesta regió d’Àfrica.

Aquest any, però, hi participaran joves que van viatjar a cadascuna de les tres edicions anteriros per tal de repetir l’experiència i, així, compartir-la entre ells.
La Xarxa de Convivència de Roses té previst l’organització d’aquest viatge entre el 4 al 8 de novembre. Viatge que tornarà a comptar amb el suport de la Fundació Hassan II, que col·laborarà de nou en aquest projecte de l’entitat rosinca gràcies a l’èxit assolit durant les tres primeres edicions.

Treball amb escoles rurals del desert

Enguany s’incorpora una novetat que cal destacar: ‘Un llapis per un somriure’. Es tracta de recollir llapis per donar als nens i nenes de les escoles del sud, per així poder aportar material escolar als centres més necessitats del Marroc.
És una iniciativa que es durà a terme gràcies a la col·laboració de tota la societat, ja que serà qui aportarà els llapis a través de punts de recollida. Aquests punts seran el ‘Punt Xarxa’ i la ‘Carnisseria Canigó’ de Roses. També s’aniran afegint punts de recollida que s’aniran publicant al Facebook de la Xarxa de Convivència.

‘Cultures en Xarxa IV’ neix de l’Àrea de Joventut i Cultura de la Xarxa de Convivència de Roses. L’objectiu principal del projecte és treballar la interculturalitat, la tolerància i la cohesió entre dues cultures diferents a través de la participació dels joves. Aquests tenen l’oportunitat de viure el veritable Marroc des de dins i fomentar valors com el respecte i l’empatia en diferents àmbits de la vida marroquí, com conèixer i viure de primera mà les seves escoles, centres juvenils, centres de dones, etc. A més a més aquest any, amb la incorporació de la iniciativa ’Un llapis per un somriure’ es pretén ajudar als centres més desfavorits per fer que l’estudi dels més petits sigui una mica més fàcil.

La Xarxa de Convivència de Roses, que des de la seva fundació, treballa per la cohesió social i el benestar entre els joves de la nostre comarca, aconsegueix amb ‘Cultures en Xarxa’ que joves de casa nostra puguin conèixer la realitat d’una comunitat diferent i, alhora, reforçar els vincles entre dues cultures, també diferents. Objectiu, en definitiva, d’aquest projecte.