Cultures en Xarxa

Montse Mindan, alcaldessa de Roses

Montse Mindan

Montse Mindan, alcaldessa de Roses
Montse Mindan

Aquest any he volgut dedicar cinc dies de les meves vacances a visitar el Marroc.
El Marroc, com molts altres països, es pot conèixer des de diferents vessants.
Jo he tingut la sort de poder gaudir d’una experiència diferent, la que ofereix la Xarxa de Convivència de Roses. Vagi per endavant el meu més sincer agraïment al seu president i la seva Junta.

27 joves, 3monitors i una servidora ens vàrem endinsar en tota una aventura. Durant aquests dies, tots junts hem compartit totes les hores, visitant Chefchaouen, Tetuan, Tànger i Assilah.
Hem visitat ciutats, pobles turístics i pobles rurals i hem compartit experiències amb ajuntaments, universitats, centres associatius… Ha estat una riuada d’imatges i de coneixements tan intensos que, a hores d’ara, encara estic intentant processar-ho tot.
És curiós, que no sorprenent, escoltar que els problemes dels municipis turístics són molt semblants arreu del món, que sorgeixin mirades de complicitat entre dos alcaldes que ni es coneixien, que els joves de totes les facultats segueixin els seus somnis i lluitin per ells, que ens trobem arreu amb aquells/es que ho donen tot sense esperar res a canvi.

Sabia que aquestes experiències ens farien qüestionar moltes coses, així com donar valor al que tenim. Però no m’esperava passar-m’ho tan bé! Hem estat còmplices de descobertes culturals, de tradicions, de nous menjars, d’emocions, de notícies colpidores, d’història, de llegendes, de jocs, de viatges impossibles en taxi, d’increïbles declaracions d’amor, de conduccions de bus “diferents”, de l’art del regateig, de confidències, de música i, fins i tot, de festa.
Estic agraïda a tot el grup per deixar-me ser part de l’aventura. Però, per sobre de tot, estic orgullosa del jovent de Roses, per la seva empatia i humanitat.

Recordeu; de les experiències compartides en traiem sempre els millors records.

Gràcies a tots i totes!

Montse Mindan
Alcaldessa de Roses