Programa Reallotgem

Curs bàsic de marger impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà

Consell Comarcal de l’Alt Empordà
Després del curs bàsic de marger, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà impulsa un d'oficial / Foto: CCAE

Es tracta d’una formació gratuïta de 30 hores que combina teoria i pràctica i que està impartida per professionals especialitzats de l’Associació del Gremi de Margers de Catalunya

Aquest dilluns 12 de juny va iniciar la formació teòrica i pràctica del Curs Bàsic de Marger impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb el suport dels ajuntaments adherits al projecte “Valorització del patrimoni cultural de la pedra seca a la Garriga d’Empordà: un patrimoni viu i actiu”. Es tracta d’una formació gratuïta de 30 hores que combina teoria i pràctica i que està impartida per professionals especialitzats de l’Associació del Gremi de Margers de Catalunya.

En la visita a l’espai de treball on s’han iniciat les sessions pràctiques, el vicepresident del Consell Comarcal, Josep Maria Bernils, va destacat la importància de mantenir viu l’ofici, assenyalant que “és una gran oportunitat per fomentar la professionalització d’un ofici que té un lligam molt estret amb la comarca, i que serà indispensable per a la conservació de l’entorn i la preservació del nostre patrimoni natural”.

L’alta demanda de participació d’aquesta primera edició del Curs Bàsic de Marger ha motivat la proposta de dues noves edicions que es duran a terme durant els mesos de juny i setembre, i l’ampliació de la formació amb un curs amb certificació professional.

L’operació “Valorització del patrimoni cultural de la pedra seca a la Garriga d’Empordà: un patrimoni viu i actiu” està cofinançada en un 25% per la Diputació de Girona i un 50% per la Generalitat de Catalunya en el marc de projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT) emmarcats en la RIS3CAT i en el Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

L’abast territorial d’aquesta operació a la Garriga d’Empordà, compren els municipis que comparteixen aquest espai de la comarca, com ara Avinyonet de Puigventós, Biure, Llers, Pont de Molins i Vilanant.

Els objectius del projecte són valoritzar el patrimoni de la pedra seca com a recurs turístic sostenible, professionalitzar l’ofici de marger, recuperar l’ofici com a nou nínxol professional i implicar i sensibilitzar la població local en la revalorització d’aquest patrimoni.