Curs d’instal·lació i manteniment de calderes de biomassa per a professionals

Caldera de biomassa
La caldera de biomassa de la Residència Pi i Sunyer de Roses / Foto: Arxiu

La població de Navata acull aquest curs, gratuit, que es portarà a terme en 4 jornades de 4 hores cada una

Caldera de biomassa
La caldera de biomassa de la Residència Pi i Sunyer de Roses / Foto: Arxiu

La instal·lació massiva de calderes de biomassa a molts territoris de Catalunya ha mogut les institucions a promoure en diferents comarques un curs d’instal·lació i manteniment d’aquest tipus de maquinària. S’ha constatat, en aquest sentit que en moltes ocasions els professionals dels ram no disposen de la formació ni dels coneixements adequats per a poder fer aquesta instal·lació adequadament, de manera que s’ha detectat una mancança de formació relacionada amb aquest camp.

Per aquest motiu, a través del projecte de cooperació ENFOCC “Energia, Forest i Canvi Climàtic”, s’organitza a l’Alt Empordà un curs relatiu a la instal·lació de calderes de biomassa per a usos tèrmics, en el marc d’un programa Leader que gestiona ADRINOC (Associació per al Desenvolupament Integral de la Zona Nord-oriental de Catalunya) amb el suport de l’Agència Comarcal de l’Energia i Clima de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal.

Aquest curs pretén dotar els participants dels coneixements tècnics necessaris per poder gestionar diferents tipus de calderes de biomassa, les seves particularitats i limitacions, el disseny de les sitges d’emmagatzematge així com els estudis de viabilitat per valorar la seva rendibilitat econòmica i conèixer la normativa actual que afecta aquestes instal·lacions.

Aquest curs està pensat per realitzar amb quatre jornades de quatre hores cada una, concretament els dies 10, 12, 17 i 18 de maig (de 16 a 20 hores). Per poder assistir a cada una de les jornades, cal inscripció prèvia a cada una d’elles. La formació tindrà lloc a l’espai Coworking de Navata (Alt Empordà), ubicat al Centre Cívic de la mateixa població. El curs no té cost per l’alumne perquè està subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.