Curs intensiu de música afroamericana a Roses

Curs intensiu de música afroamericana a Roses

El dissabte 7 de Juliol, la cantant i compositora Àngels Ortiz impartirà al Teatre Municipal de Roses un curs intensiu de cant modern de música afroamericana

Curs intensiu de música afroamericana a RosesEl Blues, el Soul, el Gospel i el Jazz seràn l’objectiu del programa del curs, amb tècniques d’improvisació i recursos d’estil per a treballar amb la veu.

El curs està adreçat a cantants però pot participar-hi gent que no sigui de l’ambit professional i que vulgui experimentar com a vocalista.

Tindrà una durada de 6 hores repartides en dues tandes: tres hores pel matí, d’11 a 14 hores; i tres a la tarda, de 16 a 19 hores.

L’impartirà la cantant i professora de música, Àngels Ortiz, la qual  ensenyarà als participants tots els estils clàssics de la música negra esmentats a dalt.

Inscripcions

Els interessats i interessades en assistir al curs poden fer-ho trucant a la pròpia Àngels als telèfons 972 15 01 73633 144 811, o bé enviant-li un mail a cantaortiz@hotmail.com.

Àngels Ortiz

Àngels Ortiz té una llarga experiència, vint anys, com a professora de cant modern i teoria de la música. Ha donat cursos en diferents escoles de música dels estils que domina, el rock i la música negra. Té tres treballs editats amb temes propis i és una de les veus més personals del panorama de la música en català.

Formació: Cantant, guitarrista ,compositora i ballarina de dansa contemporània. Producció a les seves gravacions.

Estudis de solfeig, i guitarra clàssica al Conservatori de Girona. Coneixements bàsics de piano.

Estudis de música moderna a l´Escola de Música Moderna i Jazz de Girona. Alumna de cant de : Àngels León, Silvia Guillem, Pau Castanyer, Marta Moliné, Titon Frauca…(tècnica vocal).

Paral·lelament ha desenvolupat un programa i mètode propi per a ensenyar cant modern.

Experiència: Vocalista dels grups: Om Rock, Faristol, L’Avatraia (amb components de Sopa de Cabra ,Sui Generis i Umpa-pah), A-17, El Somni de Godzilla (guanyadors a les comarques de Girona i finalistes al concurs de pop-rock a Zeleste), Monsieur Landrú, Soultrans i duets acústics amb Toni Pujol, Jaume Fulcarà, Carles García, Rusó Sala i Silvia de la Vega. Grava la banda sonora de la radionovel.la “Carrers anònims”, amb guió de l’escriptor Jordi Arbonés i emesa per Ràdio Salt (Gironés).

Al 1998 edita, “Hores Velles”, i fà la presentació en un concert a Roses amb un repertori de temes originals.

El 2006 edita “La pell del violí”  Musicant Miquel Martí i Pol amb el guitarrista Carles Garcia. Éra la veu solista, guitarra acústica i ballava dansa contemporània en alguns temes del concert en directe. Gira d’actuacions a la Sala La Planeta de Girona, Generalitat de Perpinyà, Roda de Ter, Ribes de Freser, Palamós, Sant Gregori, Blanes, Festival Barnasants, Salt, Teatre Municipal de Roses…

Àngels Ortiz
La cantautora rosinca Àngels Ortiz / Foto: Vanessa Arellano

CANTANT- Intèrpret i professora de blues, rock, jazz i música negra en general. Professora de tècnica vocal i recursos d’estil de la música moderna. Domini de la música de ball: tango, bolero, cha-cha-cha, swing…, coneixements bàsics de cant líric i “cante” flamenc.

PROFESSORA DE CANT MODERN – 20 anys de dedicació a la docència. Experiència en direcció de corals en diferents escoles, i iniciació a la música per a mainada. Imparteix coneixements de: harmonia, solfeig rítmic, educació de l’oïda, tallers de composició, cant coral, tallers de recursos d’estil per a cantar música afroamericana i rock,  master-class en improvisació de blues i.skat i cursos d’aproximació al hip-hop, rap i “ragga”. Ha impartit classes de cant modern al Casino Menestral Figuerenc, durant quatre anys i a les Escoles de Música Moderna de Cadaqués i de Roses. Dóna cursos intensius de música afroamericana a Barcelona i arreu d’Espanya.

BALLARINA
Formació:
Ha estudiat jazz-modern, dansa contemporània, mètode Graham, Cunningham, improvisació, mètodes de creació i composició a la NAU 18, L’Espiral i La Fufa de Girona; a L’escola de Dansa Contemporània de Celrà i amb Emma Teixidor del centre El Paller Inkiet de Castelló d’Empúries (tècnica release). Ha cursat dansa contemporània d’investigació  amb: Companyia Malpelo (improvisació), La Sota de Bastos (improvisació), Carme Renalias (diferents mètodes: Cunningham, anatomia, improvisació), Julyen Hamilton (tècniques d´improvisació), Marga Guergué (relacions cos-espai i composició), Donna Uchizono (tècnica release), Natalia Espinet (diferents mètodes), Andrés Corchero (tècnica Butho)…
També s’ha endinsat en la dansa clàssica a l’escola Dany´s i Sara Trèmols, flamenc a l’escola Mónica Lucena, i Hip-Hop a l’ escola especialitzada Gimrós Club de Roses. Com a professora ha donat cursos d´improvisació de dansa contemporània.

Experiència: Ha actuat en diferents performances a Girona amb LA NAU 18, i al Festival de Teatre de Tàrrega. Ha dirigit i coreografiat la part de dansa del concert de presentació i ha ballat en tota la gira del CD “La pell del violí”.

Ràdio i premsa

Ha treballat vuit anys com a locutora de ràdio especialitzada en crítica musical, programes culturals, i altres facetes periodìstiques formant part de la plantilla fixe de Ràdio Salt (Gironés). L’experiència en premsa escrita s´ha centrat en la corresponsalia a Roses del setmanari L’Empordà i el Diari de Girona, i en col-laboracions en premsa musical, a l’àrea de cultura del diari El Punt, en la seva edició gironina i a la revista de Roses.

Actualment treballa en els seus propis temes com a cantautora elèctrica, i en diferents projectes de música, dansa i docència musical. Està fent una gira presentant les cançons del seu tercer treball “Àngels del zel”, forma un dúo de cante flamenc amb el guitarrista i cantaor Toni Pérez “El Cucharilla”, té un Trio de Jazz, i canta clàssics del Soul amb la banda Soultrans. És professora de cant modern a L’Escola de Rock i Música Moderna de Roses i dóna cursos intensius de música afroamericana i improvisació.