La Cursa Badia de Roses esdevé en tot un aparador esportiu-turístic de la Vila

Cursa Badia de Roses

Moment de la presentació de la III Cursa Badia de Roses

La tercera edició de la Cursa Badia de Roses oferirà als participants un recorregut Atractiu com és córrer vora mar així com voltats del patrimoni històric de la Vila

Cursa Badia de Roses
Moment de la presentació de la III Cursa Badia de Roses

Tres edicions complirà el proper diumenge, 11 de març, la Cursa Badia de Roses. Una prova d’atletisme de dues distàncies, 5.000 i 10.000 metres que des del seu naixement ha tingut un notable èxit de participació.

Al 2016, recordem, van prendre la sortida 280 atletes, superant aquesta xifra l’any passat, quan dels 361 inscrits es van presentar a Roses 335 corredors.

Ahir es va portar a terme la presentació oficial de la III Cursa Badia de Roses a càrrec del seu principal impulsor, el president del Club d’Atlestisme de Roses, Pere Sastre, l’alcaldessa de la Vila, Montse Mindan, i el regidor d’Esports, Juan M.Fernández.

Una presentació en la que es va constatar que aquesta prova no només incentiva la pràctica de l’esport, sinó que presenta també l’atractiu de conèixer Roses des de perspectives diferents, arran de mar, i incorporant enguany un tram de recorregut que permetrà córrer pel fossar de la Ciutadella”, va afirmar Sastre.

En aquest sentit, Mindan, va valorar molt positivament la iniciativa”,  agraint als organitzadors el seu esforç per impulsar la pràctica de l’esport a la població, així com per “contribuir a donar a conèixer l’enorme atractiu i possibilitats que ofereix Roses per acollir turisme esportiu en qualsevol moment de l’any i impulsar aquest important motor de dinamització de l’activitat econòmica rosinca”.

Una tercera edició de la Cursa Badia de Roses, que presenta, com ja vam informar des d’aquestes pàgines virtuals del diari digital viladeroses.cat, la novetat de la incorporació d’una prova destinada a nens  i nenes fins a 12 anys, anomenada Cursa Kids Badia de Roses.

I per tercer any aquesta prova esportiva mantindrà el seu caire solidari, destinant 1 euro de cada inscripció a una entitat socials de Roses, que enguany la beneficiaria serà la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses, FADIR.

Una solidaritat remarcada Juan M. Fernández, una persona que durant els darrers anys ha fet milers i milers de quilòmetres en bicicleta arreu de la Península Ibèrica per tal de recaptar diners per la Fundació Roses Contra el Càncer, en assenyalar que “el paper social que desenvolupa el Club Atletisme Roses és un trets que caracteritzen a l’entitat, ja que tant en l’organització de la Cursa de Dona com en aquesta de la Badia de Roses es manifesta el marcat compromís que tenen per ajudar als diferents col·lectius que treballen a Roses”.

Una contribució solidària i del foment de l’esport, ja que el Club d’Atletisme Roses va néixer l’any 2008 amb la finalitat de promocionar l’atletisme tant a la Vila rosinca com a la resta de la comarca de l’Alt Empordà.
I de moment, amb èxit, ja que per exemple, a la X Cursa de la Dona es va arribar a la xifra de 1.000 persones inscrites.

Tota la informació de la cursa i com inscriure’s està disponible a la pàgina web del Club d’Atletisme Roses: www.atletismeroses.cat.