La Cursa de la Dona de Roses va celebrar la festa del seu desè aniversari

X Cursa de la Dona de Roses
A dalt a la dreta, la de la primera edició del 2008, i a baix a la dreta la que lluiran els participants diumenge vinent, 17 de setembre

Una festa que es va desenvolupar al Teatre Municipal de Roses on es va recordar els deu anys de vida de la Cursa de la Dona, un prova 100 x 100 solidària amb la Fundació Roses Contra el Càncer

X Cursa de la Dona de Roses
Diferents moments de la festa del desè aniversari de la Cursa de la Dona

La festa del desè aniversari de la Cursa de la Dona de Roses es va encetar amb el principal protagonista de la seva creació, el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, el qual va explicar com es va crear, desvetllant que “després d’haver aconseguit la creació d’un club d’atletisme, que és la meva gran passió, s’havia de donar a conèixer aquest club, i per això havíem d’organitzar una cursa, i vaig pensar poder fer una que fos petita perquè que en principi no hauria grans problemes d’organització, de la qual cosa no teníem ni idea, i ens serviria per donar-nos a conèixer com a club, i vaig proposar amb els meus companys de Junta fer una cursa de la dona, i quan esperava que em dirien que no, em van dir que sí”.

I un cop acceptada l’idea d’organitzar-la, el Club Atletisme Roses va anar més enllà, perquè a part d’organitzar  un esdeveniment esportiu per fer salut, va voler que fos solidari “i em vaig anar a la Fundació Roses Contra el Càncer i els vaig preguntar si volien que la féssim solidària per lluitar contra la malaltia, i van estar encantats”, va explicar Sastre als assistents.
I entre la il·lusió d’uns i l’encantament d’altres, al novembre de l’any 2008 es va celebrar la primera edició de la Cursa de la Dona. I així fins l’actualitat, donen cada any més diners, gràcies a l’augment, any rere any, de participació, a l’entitat oncològica. Una entitat representada a la festa per la seva actual presidenta, Pilar Serra, la qual, després d’agrair a Pere Sastre la seva iniciativa solidària, va explicar als presents a la festa en que inverteixen els diners que reben cada any gràcies a la solidaritat de tots els participants a la Cursa de la Dona.

Tot seguit, les presentadores de l’acte, la sòcia del Club Atletisme Roses, Montse Castro, i la voluntària de la Fundació Roses Contra el Càncer, Núria Páramo, van convidar a pujar a l’escenari a Montse Lavilla, una atleta per afició que va explicar com després que li diagnostiquessin un càncer de mama va començar a córrer, i fins i tot fer la marató de Barcelona acompanyada de la seva filla. Una afició, l’atletisme que l’ajudat a recuperar-se de la malaltia; i al cardiòleg Platas, que va evidenciar amb dades gràfiques el positiu que és fer esport per combatre qualsevol malaltia, no només el càncer.

Després va ser el torn del pastís d’aniversari, que Pere Sastre, Pilar Serra i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, van bufar per apagar les espelmes. Mindan, que va tancar els parlaments, va afirmar que “és un orgull que Roses celebri deu anys de la Cursa de la Dona, i amb associacions que fan moure a la gent, com és en aquest cas, l’Ajuntament, com no pot ser d’altra manera, ha d’estar al seu costat”. Dit això, va animar als assistents a participar en la desena edició de la cursa per arribar a l’objectiu que prenguin la sortida 1.000 atletes.

Durant la festa, que va estar amenitzada per la cantant Madame Mustash, es van projectar fotografies de les 9 edicions celebrades fins ara de la Cursa de la Dona, i es van projectar els vídeos de personatges mediàtics i famosos, així com gent de Roses, per anima a córrer tothom aquest proper diumenge, 17 de setembre, que és quan tindrà lloc una veritable festa de l’esport i la solidaritat amb la celebració de la X Cursa de la Dona.

Totes les samarretes de les 10 edicions de la Cursa de la Dona:

X Cursa de la Dona de Roses
A dalt a la dreta, la de la primera edició del 2008, i a baix a la dreta la que lluiran els participants diumenge vinent, 17 de setembre