Suquet de peix de Rose

Cursos de tots els nivells, de forma presencial, en línia o combinant les dues modalitats a l’Oficina de Català de Roses

Les pràctiques lingüístiques fora de l’aula que ofereix l’Oficina de Català de Roses complementen amb èxit l’aprenentatge
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l’Oficina de Català de Roses (OC Roses), engega el tercer trimestre del curs acadèmic amb una oferta àmplia i completa de cursos de català, que donen resposta a totes les necessitats d’aprenentatge, tant de les persones que s’han establert fa poc a Catalunya i encara no coneixen la llengua, com d’aquells que volen millorar les seves habilitats comunicatives orals i escrites en català.
Seguint la línia engegada el curs acadèmic anterior, enguany els cursos de català bàsic compten també amb avantatges econòmics i ràtios més baixes d’alumnes, per afavorir la incorporació i el seguiment de les persones que no tenen coneixement de llengua catalana o que tenen poques habilitats comunicatives en català, amb l’objectiu que tothom pugui relacionar-se en aquesta llengua en les situacions quotidianes i, sobretot, millorar les opcions d’ocupabilitat en l’àmbit laboral.

Pràctiques lingüístiques i activitats culturals

Els alumnes d’alguns cursos de català bàsic (Bàsic 3) incorporen les pràctiques lingüístiques fora de l’aula i sense el suport directe del docent. Aquest complement per a l’aprenentatge es realitza en establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua i suposa una oportunitat per fer conversa en català en contextos reals, alhora que els alumnes estableixen vincles i relacions en català.

A banda de les pràctiques lingüístiques, el gran nombre d’activitats culturals dins i fora de l’aula que l’OC Roses organitza o que coorganitza en xarxa amb altres entitats del territori representa el valor afegit d’aprendre català. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals, i fomenten el coneixement de l’entorn i la cohesió social.

Una oferta àmplia i flexible, avalada amb certificats oficials, i amb diversos períodes d’inscripció

L’aprenentatge dels cursos generals s’ofereix en les modalitats presencial, en línia i combinada, i disposa de certificació oficial amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

L’Oficina de Català de Roses organitza els seus cursos presencials per trimestres, de manera que ara enfila el període corresponent al tercer trimestre, d’abril a juny, amb matrícules al març.

Del 20 al 27 de març, estaran obertes les inscripcions als cursos presencials que s’impartiran a l’Oficina de Català de Roses: de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 h i el dimarts 24, també de 16 a 18 h.

Del 18 al 20 de març (inscripció preferent) i del 23 al 25 de març (inscripció general), estaran obertes les inscripcions als cursos del Parla.cat modalitat combinada: de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 h i el dimarts 24, també de 16 a 18 h.

Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç, un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.

Oficina de Català de Roses

Per a qualsevol qüestió que vulgueu plantejar o informació que vulgueu ampliar, ens trobareu a Ca l’Anita (a la plaça de Sant Pere, núm. 1, 2a planta), de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 h. També us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del 972 25 39 47 o de roses@cpnl.cat.

CURSOS DE L’OFICINA DE CATALÀ DE ROSES

Cursos

Nivells

Horaris

Dies

 

A2

 

Bàsic 1 10-12 hores

dilluns i dimecres

Bàsic 2 15-17 hores

dilluns i dimecres

Bàsic 3 17:15-19:15 hores dilluns i dimecres
 

B1

Elemental 3 15-17 hores

dimarts i dijous

 

B2

Intermedi 3 10-12 hores

dimarts i dijous

*MECR
*Marc Europeu Comú de Referència

Parla.cat En línia

trimestral

Les places són limitades. L’organització es reserva el dret de modificar aules i horaris o d’anul·lar un curs si no hi el nombre d’alumnes suficient

Inscripcions, informació i proves de col·locació

Del 20 al 27 de març, de 10 a 13.30 hores; i el dimarts 24 de març, de 16 a 18 hores

Calendari

Cursos de dilluns i dimecres:
Del 30 de març al 17 de juny de 2020
Cursos de dimarts i dijous: Del 31 de març al 18 de juny de 2020

Certificats

El certificat oficial de nivell A1 o superior és vàlid per a l’emissió de l’informe d’arrelament social. (Curs Inicial)
El certificat oficial de nivell A2 és vàlid per a l’emissió de l’informe d’integració social. (Curs Bàsic 3)
Els certificats expedits pel CPNL en cursos que coincideixen o inclouen l’acabament d’un nivell (Bàsic, Elemental, Suficiència i Superior) són equivalents oficialment als certificats de la Direcció General de Política Lingüística.