Els cursos d’idiomes, de manipuladors d’aliments i d’al·lèrgens són els més demandats pels rosincs

Cursos de formació Promoció Econòmica de Roses

L’Ajuntament de Roses inicia un nou programa de formació amb cursos d’idiomes, hostaleria, higiene alimentària i nutrició, així com un nou taller d’emprenedoria i creació d’empreses

Cursos de formació Promoció Econòmica de RosesAvui dilluns, 5 de febrer, s’ha obert el període de preinscripció per participar en els cursos impulsats per l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses per aquesta la primavera.

Una nou programa de formació que té per finalitat “formar a les persones que no tenen feina per a que tinguin més oportunitats d’entrar en el mercat laboral, i formar també als que ja hi treballen per a que ho puguin aplicar en la seva feina i oferir un millor servei”, ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, el qual ha destacat que entre els cursos que més demanden els rosins “estan els d’idiomes perquè alhora de buscar de feina és un dels requisits que més es demanen, els cursos de manipulació d’aliments, que és una titulació imprescindible alhora de poder treballar en el sector de la restauració i els cursos d’al·lèrgens, que cada cop és més demandat per les empreses alhora de contractar personal”.  

Així, en aquest nou bloc formatiu l’Ajuntament ofereix dos cursos de francès (nivells A1 i A2), un d’alemany (nivell A2) i un altre d’anglès (A2), tots ells de 40 hores de durada i pensats per al desenvolupament de tasques d’atenció al públic en l’àmbit laboral, ja sigui en el sector del comerç, de la restauració, o l’allotjament.

També, en edicions anteriors, el programa inclou el curs d’higiene alimentària, dirigit a persones que estiguin treballant o vulguin treballar en empreses del sector de la restauració o comerç alimentari i el qual permet als participants l’obtenció del Certificat de manipulador d’aliments. En l’apartat alimentari, s’incorpora el curs d’al·lèrgens, centrat en aquests elements i en la normativa vigent que els afecta.

El curs d’hostaleria tot i que es torna a oferir, en aquesta ocasió es fa dins el Programa de Garantia Juvenil, ja que està adreçat a joves de 16 a 29 anys que estiguins inscrits en aquest programa, i que constarà de 155 hores lectives, 90 destinades a formació específica i 65 hores en ocupabilitat i habilitats socials.

Una altra formació que es torna a programar és el curs d’emprenedoria i creació d’empresa, el qual mostra a les persones que tenen una idea o projecte empresarial quins requisits i què s’ha de tenir en compte a l’hora d’obrir un negoci (com fer un pla d’empresa, estructura legal, pla econòmic financer, entre d’altres requisits).

Inscripcions

Les inscripcions es poden cursar des de avui mateix al Servei d’Atenció al Ciutadà-SAC de l’Ajuntament, o bé via internet, a través de l’adreça inscripcions.roses.cat.
En el cas del curs d’hostaleria per a joves, aquestes s’han de tramitar al CAR Jove. Podeu consultar horaris específics i preus en el document adjunt.

Cal recordar, també, que l’Oficina de Català de Roses segueix oferint aquesta temporada els seus cursos de diferents nivells a l’equipament cultural de Ca l’Anita.