Un curtmetratge del Consell Comarcal sobre la igualtat de gènere, premiat pel centre UNESCO del País Basc

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

El conseller comarcal de Joventut, Alfons Vila, recull el premi acompanyat pels tècnics Joan Salleras i Alexis Sánchez.

El curtmetratge ha estat realitzat pels Agents Joves de Salut de l’Alt Empordà

Consell Comarcal de l'Alt Empordà
El conseller comarcal de Joventut, Alfons Vila, recull el premi acompanyat pels tècnics Joan Salleras i Alexis Sánchez

UNESCO Etxea, Centre UNESCO del País Basc que treballa per una Cultura de Pau i pel Desenvolupament Humà sostenible, va organitzar la 6ª edició del concurs de peces audiovisuals «Dame 1 minuto de…». Un certamen que enguany tractava sobre la igualtat de gènere, amb l’objectiu de denunciar la vulneració dels drets de les dones i/o promocionar la defensa d’igualtat entre dones i homes. Els enregistraments havien de tenir tan sols un minut de durada.
A aquest concurs s’hi va presentar un curtmetratge realitzat pels Agent Joves de Salut de l’Alt Empordà, un grup de nois i noies de entre 14 i 18 anys que s’han format en temes d’hàbits saludables, afectivitat, sexualitat i prevenció a l’Oficina Jove. Amb ell, van participar un total de 88 peces d’un minut de diferents països de tot el món com Bolívia, Colòmbia, Equador, Mèxic, i d’arreu de l’Estat com Euskadi, Navarra, Catalunya, Castellà-Lleó, o Galícia, entre altres.
El vídeo va ser seleccionat entre els 20 finalistes i va ser convidat a prendre part en la gala d’entrega de premis realitzada a l’ETB, el canal públic de Televisió Basca, a Bilbao. La cerimònia  va comptar amb la presència d’Ana Urrutia i de l’actor Iñigo Iraultza «Iru», com a presentadors, davant d’unes 300 persones assistents com a públic, i amb personalitats destacades com José Ángel Iribar i José Mari Argoitia, de l’Athletic Club, i  la Diputada Foral de Treball, Inclusió Social i Igualtat, Teresa Laespada, entre d’altres polítics.
Finalment la peça audiovisual creada pels joves empordanesos va ser un dels cinc curts premiats, i va  aconseguir el guardó Píkara, en  considerar el jurat que el seu treball destacava per ser transgressor, feminista i no heteronormatiu. A banda de la menció, es va entregar als representants de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, que van recollir el premi, un lot de productes feministes, a més de la publicació del vídeo a la revista digital Pikara Magazine.
L’Oficina Jove llança públicament avui, 8 de Març, el vídeo amb motiu del Dia Internacional de la Dona, per tal de reivindicar que totes les persones són iguals i han de tenir els mateixos drets i oportunitats. Alhora que aquest servei es compromet a seguir treballant per promoure l’empoderament de les dones i la implicació dels joves i el conjunt de la societat amb el trencament dels estereotips i en pro d’una veritable igualtat.