“De cap a cap”, nou curs de català en línia per a infants

Curs de català "De cap a cap

Curs de català adreçat a infants de famílies que viuen fora de Catalunya

Curs de català "De cap a capEl Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, juntament amb la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, han impulsat el curs en línia “De cap a cap”, adreçat sobretot a infants de famílies catalanes que viuen a l’exterior. L’objectiu del curs és que els fills d’aquestes famílies puguin aprendre català d’una manera fàcil, àgil i divertida, i amb materials especialment concebuts per a la seva edat.

El curs parteix d’una guia didàctica que la Secretaria d’Afers Exteriors va elaborar en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament i que ofereix al seu web. La Direcció General de Política Lingüística ha dut a terme el procés d’adaptació d’aquests continguts estàtics pensats per ser impresos a un format interactiu i multimèdia i els ha integrat a la plataforma Aula mestra de la plataforma d’aprenentatge Parla.cat , de manera que el curs esdevé obert, fàcil de seguir i amb un disseny atractiu, i permet posar en contacte infants d’entre 4 i 9 anys de diferents llocs del món mentre practiquen de manera lúdica el català.

El contingut del curs s’estructura en 10 unitats temàtiques centrades cadascuna en un conte vinculat a les èpoques de l’any. Les activitats proposades fan referència al mes de l’any de cada unitat i van presentant els exercicis a través de jocs, cançons, lectures, vídeos, qüestionaris… que treballen no solament a la llengua catalana, sinó també aspectes de la cultura i les tradicions catalanes i conceptes bàsics d’història o geografia de Catalunya. El curs, a més, ofereix nombrosos enllaços externs a pàgines lúdiques i educatives.
Patufets al món, un grup de tres mares catalanes que viuen a Irlanda, Alemanya i Sud-Àfrica i que han creat una plataforma a la xarxa amb recursos per tal que els nens i les nenes que no viuen a Catalunya no perdin el contacte amb la llengua, la cultura i les tradicions catalanes, assumeix la coordinació del curs “De cap a cap” i n’engega ara la difusió amb la intenció de començar a oferir-lo durant el primer trimestre de l’any.