De dolços caramels a indis guerrers… Així són Els Amics quan arriba el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2020
La veritat que fan cara d'indis guerrers, oi?

Per a Els Amics (això ho diuen ells) no els suposa cap trastorn de la personalitat el fet de portar a terme uns canvis tan radicals quan arriba el Carnaval de Roses

L’any passat, els membres de la colla Els Amics van decidir donar un tomb al seu caràcter pel Carnaval de Roses, conscients que si seguien com eren d’esquerps no els hi quedaria cap amic. Així que és van disfressar de dolços caramels per tal d’endolcir el seu caràcter.

Però, l’ADN, el gen, de les persones no es pot canviar, per això s’han deixat de tanta dolçor i enguany es vestiran amb una disfressa més adient a la seva personalitat, “anem d’indis guerrers, hem volgut canviar de manera radical”, va afirmar Gemma Botello, cap de colla de Els Amics. Canviar de manera radical per ser com realment són, que coi!. Un canvi dràstic i extremista que la Gemma va assegurar que ha suposat per a cap membre de la colla un trastorn de la personalitat.

I són indis viuran durant el Carnaval en un tipi, “en la típica cabanya índia que originalment està feta de pells d’animals com el búfal i amb pals de fusta”, va explicar la Gemma, tot i que Els Amics han fet la seva cabanya com han pogut, és a dir, amb la pell de les seves mascotes (gats i gossos) i quatre canyes que han agafat de la Riera de la Trencada.
O sigui, no sabem com ha quedat o com serà la qualitat de la decoració de la carrossa quan quedi acabada, però sembla, que tot i que s’esforcen en presentar una carrossa maca i cridanera, el que interessa a aquesta colla és la coreografia, amb la qual volen optar al primer premi. Per això han fitxar a una coreògrafa internacional (quan diem internacional volem dir fora del terme municipal de Roses, no molt més lluny) de nom P.B. de la qual només posem les seves inicials perquè és una persona tímida a la que no l’agrada gens els cans de sirena de la fama. Una persona de poques paraules, perquè ella s’expressa en tota la seva plenitud ballant, però el que és xerrar, poc, ben poc.

Al Carnaval d’enguany, a la colla de Els Amics seran 70 indis que paguen “120 euros, i a mesura que baixa l’edat es paga menys, amb els quals entra tot, les destrals per tallar el menjar, el beure… Tot, menys la modista, que cadascú se’n busca la seva”.

A els caps de colla que els hem preguntat sobre el seu parer que el Rei Carnestoltes sigui per primer cop a la història del Carnaval de Roses, en han respòs que perfecte, i volem fer pública la resposta de la Gemma per ser diferent a totes les altres en dir “a mi em sembla bé que sigui una dona o que sigui, el que no entenc perquè hem de fer tant de rebombori pel fet que sigui una noia, perquè?”.

Per al cap de colla de Els Amics el Carnaval de Roses “ha anat millorant una miqueta els darrers anys, tot està més organitzat i, sortosament, ja no es veu el d’abans, tothom bevent mentre desfilava”.

Gots reciclables

“En principi utilitzarem gots de plàstic d’usar i tirar, perquè com ningú ens ha dit el contrari al respecte usarem els que tenim”, va dir Botello sobre l’ús de gots reciclables.

Atractiu turístic?

“Ho hauria de ser un atractiu turístic el Carnaval de Roses, però no sabria dir si actualment ho és, perquè jo el visc des de dins de les passades i no veig, a part dels espectadors de les desfilades si hi ha molt gent pel poble que ve a fer despesa”, va manifestar la cap de colla.

Cada any menys colles

Pel fet que enguany hi hagin menys colles, Gemma Botello afirma que és “perquè la gent també es cansa del que suposa tenir una colla i la dissolen per anar-se’n a d’altres més grans”.

La nau de les carrosses

“Per a la gent que no en té on guardar la seva carrossa és molt important la nau”, va concloure la cap de la colla Els Amics.