De fer tallers de xocolata a Roses a realitzar tallers virtuals per fer més entretingut i dolç el confinament a casa

MdeXocolata

L'Eva Rodríguez envoltada de mainada en un dels seus tallers de xococata / Foto: Andrea Bolcato

Eva Rodríguez, emprenedora xocolatera, ofereix vídeos educatius envoltats de xocolata per passar de manera més dolça i divertida el confinament a casa pel coronavirus

Molts de pares i mares de Roses ja coneixen a l’Eva Rodríguez gràcies als Tallers de Xococalata que ha impartit aquests darrers anys a la Vila, tant al Centre Cultural de Ca l’Anita com a la Fira de la Rosa o el càmping Salatà.

Ara, degut al confinament que hem de fer per evitar la propagació del coronavirus, moltes famílies són a casa amb els petits que contínuament reclamen la seva atenció.
I després d’unes hores de cantar, de ballar, de pintar i de mirar la tele, perquè no podem sortir al carrer, als pares se’ls esgoten les idees…
És llavors quan busquen a la xarxa la inspiració per tal d’oferir alguna altra activitat per distraure’ls, i si és una activitat educativa encara millor. 

Més deures, més pintar, i més contes i ja hi tornem a ser… quin avorriment! i entre tot això, sorgeix la proposta de l’Eva, fundadora de MdeXocolata, la qual ens ofereix un Tallers creatius, i ens sorprèn amb un #XocoRepte en format de vídeo “d’estar per casa”, com diu ella, que esdevé un taller molt ben explicat per treballar la xocolata i fer un atrapasomnis amb aquest producte tan preuat. Sí, un atrapasomnis fet de xocolata.

Potser el fet d’acostar-se la Pasqua, i el fet de provar coses diferents, o que la xocolata sempre triomfa,  ha fet que el seu primer vídeo tingui molt d’èxit entre les escoles i instituts, que l’han viralitzat passant-ho a les famílies com a proposta de deures d’art i matemàtiques (fent figures geomètriques com cuadrats, triangles o cercles… utilitzant el compàs).

L’objectiu d’aquesta emprenedora és poder oferir una estona dolça d’entreteniment, ja que ha hagut d’anul·lar tots els seus tallers que tenia previstos arreu del territori el mes d’abril pel Covid-19, alhora aprendre diferents tècniques de treball de la xocolata, per fer en el darrer vídeo, una MONA a casa. Mentrestant, ja té el guió preparat de més reptes que de ben segur us engrescaran. 

D’on surt MdeXocolata? 

Al capdavant d’aquesta iniciativa està l’Eva Rodríguez que ha convertit aquest dolç aliment en un producte amb infinites possibilitats creatives per acostar-lo a la mainada.  El projecte va néixer amb l’autoedició d’un “Kit per fer un Ou de Xocolata” fa 5 anys i aviat van començar a fer tallers lúdics i divertits a centres comercials, instituts i esdeveniments. Avui en dia, més de 8.000 nens i nenes ja han gaudit dels tallers que promouen. 

Fer perdre la por a aquest producte, recuperar espais de trobada i l’esperit de col·laboració entre les famílies són els objectius principals. La seva divertida metodologia accessible per tothom, sorprèn a cada esdeveniment, la seva capacitat creativa han aconseguit connectar amb petits i grans i la seva aposta pels valors cooperatius i de cohesió, aconsegueix que el temps s’aturi, convertint-se en un dolç instant que enforteix vincles afectius.