De Filípides a l’atletisme actual passant per la Biblioteca de Roses

Biblioteca de Roses

Representants del Club Atletisme Roses oferiran una xerrada a la Biblioteca de Roses sobre el running, la seva història, la seva importància sobre la salut i els beneficis que comporta fer esport

Biblioteca de RosesEl president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, acompanyat pel vicepresident de l’entitat, Xavi Llamas, oferiran una xerrada sobre el running, (accepció verbal de córrer en anglès). Una xerrada, si més no, sobre l’atletisme.

Faran un repàs a la seva història. Un repàs ràpid sobre si és veritat que Filípides va córrer 42 quilòmetres per anunciar que Grècia havia vençut a la batalla de Maratón, “i també incidirem en la importància del running, del córrer, en la preparació d’esportistes d’èlit com Fernando Alonso o Marc Màrquez. De fet el córrer és l’esport més antic i és molt important per a la salut de les persones” assenyala Sastre, tot un expert en disputar maratons, ja que ha corregut la de Nova York, Berlín, Amsterdam, Roma, San Sebastián, Madrid, València i Barcelona, entre d’altres.

I del breu repàs de la història de l’atletisme es passarà a l’actualitat, on a Roses, com en altres poblacions, la moda s’ha decantat per l’organització de curses de muntanya. És aquí on Xavi Llamas, actual campió de Catalunya de l’especialitat, es dirigirà als assistents, per explicarles “com em vaig iniciar en aquest món i la meva experiència en aquestes curses als quals em dedico com aficionat. Però també els explicaré, des del meu punt de vista com a professional de la osteopatia, que s’ha de fer per prevenir lesions”, ha remarcat Llamas.
La xerrada es portarà a terme demà dijous a partir de les 20:00 hores.