Suquet de peix de Rose

De la selva africana al polo nord… Fins aquí volen arribar!

Carnaval de Roses 2020
Ja ens sap greu, però d'aquesta imatge hi ha quatre que per molt que es vesteixen de Frozen no millorarà pas el seu atractiu...

La colla Fins Aquí Hem Arribat! aniran envoltats de gel dins el castell de la Frozen durant el Carnaval de Roses

Els membres de la colla Fins Aquí Hem Arribat! són gent animada. No el sentit que siguin actius, riallers, i positius. No, perquè hi ha de tot en aquesta colla. Ho diem perquè sempre, o sinó, quasi sempre, trien anar disfressats pel Carnaval de Roses d’un dibuix animat que prèviament han vist en una pel·lícula de Disney  

Sense anar més lluny, l’any passat es van mimetitzar de Zazú, l’ocell que feia les tasques de majordom del Rei Lleó, i enguany han decidit anar de “Frozen, la princesa de gel, perquè després de mirar diferents disfresses és la que més ens va agradar, i sobretot després de veure  la pel·lícula creiem que tant a les nenes petites com a les dones els hi quedarà molt bé”, ha especificat el romàntic Albert Torrà, un dels vint-i-pico (més o menys) caps de colla que en té la Fins Aquí Hem Arribat.

Animats o infantils, perquè amb l’edat que tenen i que encara vagin a veure pel·lícules de Disney dirigides a la mainada…

Si van de Frozen, la carrossa l’han estant decorant “com si fos un castell de gel i amb motius de fantasia que surten a la pel·lícula”. Un castell que entre les seves parets donarà hostalatge durant els quatres dies de Carnaval “a uns 110 adults i uns 30 nens i nenes pel preu de 135 euros els veterans i 145 € per als nouvinguts, que són 10 euros més per la nova remodelació que hem fet de la carrossa”.
S’ha de dir, però, que aquest preu és el cost si s’entra al castell de la Frozen completament nu, perquè el preu de la modista, que són 50€, també s’ha de comptabilitzar. Així que, el que no vulgui pagar modista pot parlar amb algun dels vint-i-pico (més o menys) caps de colla per si poden entrar al castell tal i com van venir al món.
Ah, cal a dir que també existeix la possibilitat que si se sap cosir… Disfressa a cost zero!

Albert Torrà considera que per a que el Carnaval de Roses sigui millor “seria bo tenir una nau amb un lloguer simbòlic, perquè amb l’actual no pot accedir tothom, i poder encabir a totes les colles de Roses, perquè si es vol potenciar aquesta festa hem de disposar d’un espai per treballar com Déu mana”.

Gots reciclables

El castell de la Frozen, estarà ple de gel i gots reciclables, perquè els membres de la colla Fins Aquí Hem Arribat! sóns conscients del medi ambient i dels perills del canvi climàtic. El que també faran serà resar per a que no se’ls desgeli la fortificació durant les desfilades, precisament, per aquest canvi que patim en el nostre clima.

Atractiu turístic?

Torra afirmar que actualment el Carnaval de Roses “és un atractiu turístic”, però que “s’ha de potenciar per a que continuï sent-ho”.

Cada any menys colles

“Bàsicament és un tema econòmic, perquè per mantenir la carrossa i la nau has de tenir molts de diners, o ser molta gent, o poder fer Barraques cada any”, ha opinat l’Albet Torrà sobre el motiu que enguany hi ha menys colles que desfilaran durant el Carnaval.

La nau de les carrosses

Entre 20 i 30 de colles decoren les seves carrosses a la nau anomenada de l’Escribano, per tant, el cap de colla de la Fins Aquí Hem Arribat considera que és un espai molt important per al Carnaval, “perquè si no la tinguéssim la majoria no podria sortir a desfilar amb carrossa per la impossibilitat de poder treballar en ella”.

La colla dels republicans?

La colla Fins Aquí Hem Arribat es coneix a la nau com la colla dels republicans, ja que bona part dels vint-i-pico (més o menys) dels cap de colla són simpatitzants o militants d’ERC.

Però, ara, hem de descobert (després d’un exhaustiu treball de camp) que aquesta etiqueta potser només és de cares a la galeria, perquè sinó a que ve això de sol·licitar i aconseguir ser Reis del Carnaval de Roses 2021?