Suquet de peix de Rose

De la xarxa al plat, nova experiència immersiva per conèixer la pesca i el peix fresc de Roses

Una nova iniciativa de les Àrees de Turisme i Promoció Econòmica de Roses que permetrà conèixer les diferents arts de pesca i les espècies pròpies del  litoral rosinc, així com el funcionament de la subhasta del peix a la llotja, amb una demostració final de cuina

Les Àrees de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses inicien aquest estiu una nova activitat destinada a donar a conèixer els oficis de la pesca i el peix fresc de Roses. Cada sessió començarà amb una visita guiada al port  pesquer, que donarà pas a continuació a una demostració de cuina a l’Aula  Gastronòmica i finalitzarà amb la degustació del plat preparat cada dia amb peix fresc de la Llotja de Roses. Es realitzarà tots els divendres, entre el 7 de juliol i el 8 de setembre.

L’activitat s’iniciarà cada divendres a les 17 hores amb una visita al port pesquer, durant la qual es donaran a conèixer les diferents arts de pesca i les espècies pròpies del  litoral rosinc, i que permetrà viure en directe l’arribada de les barques amb la pesca del dia i el funcionament de la subhasta del peix a la llotja.

Seguidament, a l’Aula Gastronòmica, situada al mateix moll del port, tindrà lloc un showcooking on el cuiner rosinc Ramon Ripoll oferirà una demostració de cuina amb peix fresc de la llotja i, finalment, els participants podran degustar el plat cuinat, maridat amb vi de la DO Empordà.

L’activitat s’ha plantejat com una experiència immersiva i completa, que permetrà als assistents viure tot el procés d’arribada, venda, cuinat i degustació del peix de la Llotja de Roses. La durada és de 2 hores i 30 min aproximadament i es durà a terme en català, castellà i francès. El preu és de 19 € per persona i les places es poden reservar presencialment a  l’Oficina de Turisme.

Aquesta acció s’emmarca en el conjunt de les diverses campanyes promocionals i informatives impulsades a Roses per donar a conèixer i posar en valor els productes gastronòmics locals i de proximitat, el món de la pesca, els vins de la DO Empordà i la gastronomia local.

La coordinació d’aquesta acció, a càrrec de l’AODL de desenvolupament sostenible del sector primari de Roses, està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.