De l’Acció Social desenvolupada per Càritas Roses al 2018 es van beneficiar un total de 1.317 persones

Càritas Parroquial de Roses

Un moment del decurs de l'Assemblea ordinària de Càritas Roses

El passat divendres, 21 de juny, es va celebrar al local de la parròquia de Santa Maria l’Assemblea ordinària anual de Càritas Roses

Càritas Parroquial de Roses
Un moment del decurs de l’Assemblea ordinària de Càritas Roses

A l’Assemblea van assistir un total de 34 persones, entres voluntaris i tècnics, que suposa un 80%  del personal amb el que compta l’entitat a Roses. Així mateix va comptar amb l’assistència de la nova regidora de Benestar Social, Esther Bonaterra, que d’aquesta manera es va estrenar en el càrrec, i amb el Secretari General de Càritas Diocesana de Girona, Martí Batllori, el qual va ser l’encarregat d’informar als presents sobre la composició de l’equip directiu de Càritas Roses, encapçalat per Enric Ferré, i de les accions socials i les dades econòmiques resultants de la Memòria 2018, tant de l’entitat de la Vila com de la de Girona.

Accions Socials

Pel que fa a Càritas Roses, es va posar sobre la taula, que en el Servei d’Acollida (ACO, Acollida i ACOmpanyament), on s’escolta i valora cada situació per establir un pla de treball personalitzat per fomentar l’autonomia i la promoció de les persones, en van atendre 45 persones, resultant beneficiades un total de 116.
En la qüestió de l’alimentació, es presentar unes dades en les que es reflecteix que durant l’any 2018, el Centre Distribució d’Aliments a 390 persones beneficiant-se un total de 1.051.

Càritas Roses durant l’any passat va oferir 14 ajudes econòmiques de manera puntual per fer front a despeses bàsiques i revertir situacions d’alta vulnerabilitat, de les quals es van beneficiar 35 persones.

I amb el Rober (El Botó d’Or), on es recicla i es distribueix roba de segona mà, per garantir que les persones amb pocs recursos puguin vestir amb condicions adequades, es van ajudar a 32 persones.

En total, l’Acció Social de Càritas Roses va atendre durant 2018 a 574 persones, a partir de les quals es van beneficiar 1.317.

Cal destacar que a l’Assemblea ordinària anual de Càritas Roses també hi van ser els representants de tots els serveis que ofereix Càritas Roses, com els esmentats ACO – Servei  d’Acollida, el SAE (Servei d’Ajuda Econòmica), el CDA (Centre Distribució d’Aliments) i el Rober;  a més del SIE (Servei d’Intervenció Educativa), el SOL (Servei d’Orientació Laboral), el SGD (Servei d’acompanyament a la Gent Gran) i el Servei de suport en Deutes Familiars.

També es va deixar constància de l’Acció que portarà a terme l’entitat demà dimarts a la tarda, la Marxa solidària ‘Compartint el viatge’, emmarcada en la campanya mundial sobre migració impulsada per Càritas Internationalis i inaugurada pel Papa Francesc.   

Dades econòmiques

Càritas Parroquial de Roses
Després de l’Assemblea els assistents van gaudir d’una arrossada organitzada per Càritas Roses

I en quant a les dades econòmiques destacar que Càritas Parroquial de Roses va tenir uns ingressos de 140.673,95€, dels quals el 54,76€ van provenir de fons públics, i la resta de fons privats.
I tota aquesta quantitat es va destinar el 94,74€ a Acció Social, el 2.08% a Voluntariat i formació, l’1,70% a Sensibilització, comunicació i captació i l’1,48% a Gestió i administració.

En finalitzar l’Assemblea tots els presents van  poder gaudir d’un dinar de germanor consistent en una magnífica arrossada.