Cinema a la Fresca

De Queens del rock a Reis del pop per continuar ballant al Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2020
6 ànecs que ballaran com Mickael Jackson en un partit de rugbi mentre desfilen al Carnaval de Roses

Els Últims Ànecs després de triomfar en la seva gira pel Carnaval de Roses amb Queen volen reeditar l’èxit enguany emulant a Michael Jackson

Els Últims Ànecs van triomfar l’any passat emulant Freddiy Mercury, el mític cantant de Queen, a les desfilades del Carnaval de Roses. I van triomfar no perquè amb un única postura, la mítica de Freddy, (braç dret en alt, cames obertes fent un triangle i el cap mirant cap avall acompanyant el braç esquerra amb el micròfon) es van fer amb el tercer premi de la categoria de coreografia. No, no van triomfar per això, sinó que ho van fer en ser nominats als premis Grammy per la millor actuació pop en grup. Nominació que, desgraciadament, no va derivar en el premi final.

Tant és, Els Últims Ànecs no es rendeixen, i voldran optar també als Grammy desfilant al Carnaval emulant“a Mickael Jackson, enguany canviem de cantant”, va afirmar David Felip, uns dels cap de colla, explicant que “hem escollit aquest cantant perquè l’any passat a les desfilades, fent de Freddy Mercury donàvem molt d’espectacle i tant la gent com nosaltres ens hi vam divertir, i enguany amb Mickael Jackson volem tornar a repetir l’experiència”.

Però, emularan a Mickael Jackson amb un matís, perquè “la nostra disfressa és del cantant quan va oferir un espectacle a la Super Bowl, en una de les finals de rugbi dels EE.UU”, va explicar en David.

El que passa és que entre Freddy Mercury i Mickael Jackson, coreogràficament parlant, hi ha un subtil  diferencia, el primer es movia per l’escenari i, de tant en tant, feia la seva postura icònica, mentre que el segon desenvolupava una vistosa i espectacular coreografia.
Per aquest motiu, els components de Els Últims Ànecs es relleven en els treballs de la carrossa. Mentre uns treballen en ella els altres són a una Escola de Dansa de Roses per aprendre els passos de ball del rei del pop.
L’ideal és que tots fossin a ballar a la vegada, però porten tant de retard en la carrossa (de fet, l’últim cop que els vam veure l’únic que van fer va ser inflar-li les rodes), que han de fer torns per tenir-lo tot (carrossa i ball) a punt per a quan arribi el Carnaval.

I parlant de carrossa “hem pensat fer la casa de Mickael Jackson, Never Land, bé millor dit serà una estació de tren, perquè per entrar a Never Land s’havia de fet en tren, i en la que posarem també la torre de la casa”, va dir Felip.

Coi, quin embolic… Entre que van disfressats de Michael Jackson en el context d’una final de rugbi, i que la carrossa la decoren com la casa del cantant però que no serà la casa, sinó una estació de tren, nosaltres ja ens hem perdut. Esperem que a l’hora de ballar aquests ànecs no s’equivoquin de coreografia i dansin El cant del cigne, de Schubert.

Amb aquesta colla ballaran enguany 42 jugadors de rugbi vestits d’ànecs emulant a Mickael Jackson. No, no, 42 ànecs disfressats del rei del pop que jugaran a rugbi (bé, la cosa va de ànecs, de Michael Jackson i de la Super Bowl) i per aquest caos de personalitats que viuran durant el Carnaval cadascú paga una quota “de 150 euros amb els que ens entra tot menys l’arròs i la modista”, va dir David Felip.
Esperem que hagin trobat modista, perquè ens imaginem la situació: “Hola volem que ens faci una disfressa de Mickael Jackson però en una actuació de la Super Bowl”, pum!, atac de taquicàrdia de la modista.  

David Felip considera que “el Carnaval de Roses seria millor si algunes colles en lloc de pensar en la festa que faran després pensessin en donar una bona imatge durant les passades”, però diu que “és veritat que en els darrers anys ha anat millorant”.

Gots reciclables

“Vam pensar utilitzar gots de paper, però segurament farem servir els gots de les Barraques posant el nom i que cadascú tingui el seu”, va desvetllar el cap de colla de Els Últims Ànecs.

Atractiu turístic?

David afirma que “el Carnaval ha de ser un atractiu tuístic, actualment ho és, però hauria de ser més, d’atractiu”.

Cada any menys colles

El fet que enguany hi hagi menys colles es degut a que “arriba un moment que la gent, quan arriba setembre, no vol haver de pensar ja en el Carnaval, no volen problemes”.

La nau de les carrosses

“Una nau com aquesta és necessària i fa falta, tot i que nosaltres la guardem durant la resta de l’any a Figueres perquè no ens podem permetre pagar el lloguer de tot l’any, és important pe poder treballar en les carrosses”, va concloure David Felip.