De Roses a Cadaqués en contra de la drogoaddicció

Foto de familia de la 1ª Caminada de Creu Roja Joventut de Roses

Una seixantena de persones van participar a la caminada que Creu Joventut de Roses, que sota el nom  “Trepitja fort. No donis la teva vida a les drogues” va organitzar per tal de conscienciar a la societat sobre el problema de la drogoaddicció

Foto de familia de la 1ª Caminada de Creu Roja Joventut de Roses
Foto de familia de la 1ª Caminada de Creu Roja Joventut de Roses

A les 9 del matí d’ahir diumenge van ser convocats, a l’entrada de l’aparcament del port esportiu, els participants de la caminada Roses-Cadaqués organitzada per Creu Roses Joventut de Roses.

Una ruta de  18 quilòmetres en contra de la drogoaddicció dissenyada pel jove atleta de Roses i component del Team Raid Illa de Rodes, Francesc Torrent. Una seixantena de rosincs van voler prendre part d’aquesta iniciativa, posant-se en marxa als voltants de les 9:30 hores. Segons el coordinador de Creu Roja Joventut i encarregat de conduir el vehicle de suport que va acompanyar als participants, Jordi López, la travessia “va ser  molt amena, la gent s’ho va passar bé i va poder gaudir del paisatge. Tot i que s’ha de dir que va ser un xic dura, ja que van ser 18 quilòmetres a travès del Parc Natural del Cap de Creus”. Segons López, la caminada només ha tingut una baixa quan només s’emportaven un quilòmetre de trajecte, a l’alçada del Dolmen d’en Cobertella, “quan a una de les participants se li va trencar una sabata i va decidir tornar cap a casa”.

Durant la caminada de 18 quilòmetres els participants van realitzat tres parades. La primera va ser a Cala Montjoi, la segona a Cala Jòncols i la tercera, que va servir per dinar i poder, així, recuperar forçes, al Coll de la Figura, a prop de Cadaqués.

Una caminada que vol tenir continuïtat

Torrent, el dissenyador de la ruta d’aquesta caminada, va afirmar que es vol donar continuïtat a aquesta iniciativa i, per tant, hi ha la previssio de fer “una al mes de juny, que aniria de Cadaqués a Port de la Selva, passant pel Far de Cap de Creus, i una altra al setembre que sortiria des de Port de la Selva o Llançà fins a Portbou”.

 Després de cinc  hores i mitja de caminada van arribar els caminants a Cadaqués, que van tornar cap a Roses amb la Sarfa. Cadascú dels participants va pagar 6 euros per prendre part en aquesta primera caminada de Creu Roja Joventut. Uns diners amb els qual van rebre una samarreta de record patrocinada per Drogueria Ferdy i Fruites Santiago, un xiulet per si es perdien durant el trajecte i el bitllet per tornar a casa amb autobús.