De Roses a Sevilla en bicicleta en favor de la Fundació Roses contra el Càncer

Juan M. Fernández

Juan M. Fernández i Pilar Serra

El rosinc Juan M. Fernández surt una altre cop a la carretera després que l’any passat anés de Roses a Beas de Segura en bicicleta

Juan M. Fernández
Juan M. Fernández i Pilar Serra

L’any passat el regidor de Festes i Carnaval de Roses, Juan M. Fernández, Ferdy, se’n va anar de Roses a Beas de Segura per agrair-li a San Marcos, “que no és el patró del poble però el tenim en molta estima”, l’haver sortit bé d’un problema de salut greu que va tenir a l’estiu del 2013.

De fet, en Ferdy cada any sempre realitza un llarg viatge en bicicleta, i enguany ha decidit superar els 800 quilòmetres realitzats l’any passat i viatjar fins a Sevilla per recórrer una distància al voltant de 1.150 quilòmetres. Un viatge però, que enguany tindrà un caràcter solidari, perquè Juan M. Fernández ho farà en favor de la Fundació Roses contra el Càncer, “una entitat de les que, per desgràcia, més treballen a Roses.Per desgràcia perquè tant de bo no tingués treballar, això voldria dir que ningú pateix la malaltia”, ha assenyalat el regidor rosinc.

I la manera d’ajudar a l’entitat oncològica rosinca “és involucrant a diferents empreses de la Vila, que donin, per exemple, 2 euros per quilòmetre recorregut”. La idea de Fernández és que “s’impliquen varies perquè no només una hagi de donar els aproximadament 2.300 euros que suposaria en diners tota la distància”, i per aquest motiu ja ha contactat amb una vintena d’empreses de Roses.

Cal destacar que les despeses que suposen aquest viatge en bicicleta aniran totalment “al meu càrrec, jo em pago tot, la gasolina, és a dir el menjar i els hotels o pensions on dormiré”, ha destacat en Ferdy. Fins i tot, els recanvis que ha adquirit a Bicis a Punt pel viatge i la decoració i la instal·lació d’una lona que li posarà PubliMas, que li han regalat totes dues empreses, “els hi he demanat l’import de la factura, i aquests diners els hi donaré a la Fundació”.

Una iniciativa molt ben acollida per la Fundació Roses contra el Càncer

Com no podia ser d’una altra manera, la presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer, Pilar Serra, ha assenyalat que aquesta iniciativa esportiu-solidària de Juan M. Fernández, “ha estat molt ben rebuda per la nostra Junta i estem molt engrescats i molt contents que hagi pensat en nosaltres”.
D’aquesta manera Serra ha avançat que l’entitat que presideix farà difusió d’aquest viatge solidariper si algú vol col·laborar i, a més, posarem que posaran guardioles a diferents comerços de Roses, la biblioteca municipal i l’oficina de turisme per a que la gent, si vol, doni el seu donatiu per quilòmetre”.

Juan M. Fernández té previst iniciar el seu viatge el proper 14 de marc, i després de 8 etapes arribar a la Basílica de Santa María de l’Esperança Macarena el dia 21, “vull fer-li una ofrena a la Verge de la Macarena perquè vaig estar aquest estiu a Sevilla i em va agradar molt la Basílica”, ha afirmat Fernández.

Les 8 etapes del viatge en bicicleta de Roses a Sevilla (1.151 km)

  • 1ª Etapa

Roses-Figueres- Girona-Quart-Tordera-Malgrat de Mar-Arenys de Mar-Vilassar de Mar-Montgat-Sant Adrià del Besós- El Prat de Llobregat   (177 km)

  • 2ª Etapa

El Prat de Llobregat-Sitges-Tarragona-L’Ampolla-L’Aldea   (171 km)

  • 3ª Etapa

L’Aldea-Penyíscola-Castelló de la Plana-Sagunto   (156 km)

  • 4ª Etapa

Sagunto-Almansa   (148 km)

  • 5ª Etapa

Almansa-Albacete-Alcaraz   (155 km)

  • 6ª Etapa

Alcaraz-Andujar  (131 km)

  • 7ª Etapa

Andujar-Ècija  (125 km)

  • 8º Etapa

Écija-Sevilla  (88 km)