De Roses a Beas de Segura en bicicleta per donar les gràcies a San Marcos

Juan M. Fernández

En Ferdy a l'alçada de l'Oficina de Turisme de Roses, i per davant més de 800 km fins Beas de Segura

El regidor de Festes i Carnaval de l’Ajuntament de Roses, Juan M. Fernández,  recorrerà els més de 800 km que separen Roses de Beas de Segura amb una mountain bike

Juan M. Fernández
Juan M. Fernández, Ferdy, sortint de casa seva direcció Beas de Segura

Juan M. Fernández, Ferdy, ha sortit a les 6:45 hores d’aquest matí en bicicleta en direcció a Beas de Segura, Jaén., després d’haver participat a la processó del Silenci de Roses com a membre la Germandat de Crist el Crucificat, “estic una mica cansat, però quan comenci a pedalar ja se’m passarà”, ha manifestat el regidor de Festes i Carnaval de Roses.
En Ferdy té previst recórrer els més de 800 quilòmetres que separen les dues poblacions, a sobre d’una mountain bike, en cinc etapes per agrair al seu patró, San Marcos, haver superat un problema de salut, que va patir l’agost de l’any passat, el suficientment greu per “decidir canviar alguns aspectes de la meva vida, entre d’ells, fer més esport”, ha afirmat en Ferdy.

Un viatge en bicicleta que “ja vaig fer l’any 2002, quan es van agermanar Roses i Beas de Segura”, ha assenyalat Juan M. Fernández.

Va ser al mes de juny de l’any 2002, quan es van agermanar oficialment les poblacions de Roses i Beas de Segura, Jaén, en un acte que es va celebrar a la Ciutadella de la Vila rosinca, i que va ser presidit pel llavors conseller en cap i actual president de la Generalitat, Artur Mas.
I per celebrar aquest agermanament, com ha explicat Juan M. Fernández, rosinc nascut a la població andalusa, va decidir recórrer, aquell mateix any, la distància que separa les dues localitats en bicicleta.
I ara, 12 després, l’actual regidor de Festes i Carnaval de Roses, torna a repetir l’experiència. I tot per agraïment. En Ferdy és una persona creient, “m’ho vaig plantejar, em vaig dir: perquè no vas a Beas de Segura durant la festa de San Marcos en bicicleta?. I hi vaig per agrair-li el ‘capote’ que em va tirar. Perquè jo d’una manera o altre crec en aquestes coses. Crec que em va ajudar”.
El regidor de Festes i Carnaval de Roses va cada anys a Beas de Segura en motiu de la celebració de la festa de San Marcos, ell i molts del milers rosincs originaris de la població andalusa, però enguany “vull anar, vull arribar a la plaça San Marcos, vull mirar al Sant i dir-li: gràcies pel capote”.
Juan M. Fernández és conscient que pot ser que no aconsegueixi el seu objectiu d’arribar en bici, “perquè no em trobi bé o perquè la climatologia no acompanyi, no sé, el que tinc és que no em deixaré la vida pel fet d’arribar amb la bicicleta”.

Si fa 12 anys va cobrir la distància que separa Roses de Beas de Segura en una bicicleta de carreres, enguany ho farà amb una BTT, amb la qual hi anirà arrossegant un petit remolc on porta, roba interior per poder mudar-se cada dia, roba d’abric, “per si fa fred”, barretes energètiques i un petita farmaciola.

Roses- Beas de Segura en 5 etapes

Juan M. Fernández
En Ferdy a l’alçada de l’Oficina de Turisme de Roses, i per davant més de 800 km fins Beas de Segura

En Ferdy farà la travessia ciclista en 5 etapes, en les quals no ha reservat habitació en cap hotel o pensió, “serà sobre la marxa, quan arribi a final de l’etapa buscaré un lloc per dormir i on pugui deixar la bici”, ha manifestat. I el mateix farà per menjar, “quan tingui pararé en un bar o bé en una gasolinera i compraré alguna cosa de menjar”.

A la primera etapa, sortint des de casa seva, recorrerà uns 180 quilòmetres fins arribar a Molins de Rei. S’ha de tenir en compte que la ruta en bicicleta és diferent a la que es pot fer en un turisme, el qual per autopista s’estalvia quilòmetres.

La segona serà per dir-ho en l’argot ciclista, l’etapa reina, ja que Juan M. Fernández té previst arribar a Vinaròs, localitat de Castelló de la Plana, distància que li separa de Molins de Rei de gairebé 200 quilòmetres, sent la més llarga de tota la travessia.

I de terres castellonines passarà al país valencià en la tercera etapa, ja que des de Vinaròs arribarà fins a Torrent després de recórrer uns 170 quilòmetres. I d’aquí, ja dimarts el regidor de Roses es dirigirà cap a la ciutat d’Albacete de la comunitat Castilla-La Mancha. Un trasllat d’autonomia que suposarà uns 180 quilòmetres més sobre les cames d’en Ferdy.

I finalment dimecres, 23 d’abril, Juan M. Fernández, arribarà, després de cobrir els 160 km que separen Albacete de Beas de Segura, a la plaça de San Marcos per poder donar les gràcies al patró del municipi de Jaénper el capote que em va tirar l’agost de l’any passat”.