Decepció al Vermut groc a Roses

Vila de Roses

El president de la Generalitat no va poder assistir al Vermut groc, però es va comprometre a venir a Roses properament

Nombrosos rosincs marxen cap a casa decebuts en no poder veure al nou president de la Generalitat, Quim Torra, el qual es va comprometre a venir Roses properament

Vila de Roses
El president de la Generalitat, Quim Torra, no va poder assistir al ‘Vermut groc’, però es va comprometre a venir a Roses properament

La secció local de l’ANC, Òmnium Cultural i el CDR de Roses van organitzar a la plaça Catalunya, ahir al matí, un ‘Vermut groc’ amb la finalitat recaptar fons per l’ACDC, l’Associació Catalana pels Drets Civils, entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics, i per la Caixa de la Solidaritat.

A l’acte s’esperava l’assistència del periodista Carles Ribera, director del setmanari ‘La República’, del vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Pep Cruanyes i, sobretot, la del president de la Generalitat, Quim Torra.
I com el ‘Vermut groc’ es va iniciar a les 11:30 hores molts rosincs i rosinques es van presentar puntuals a la cita amb la il·lusió de veure al president de Catalunya que té decidit portar el país a la República.

I la primera sorpresa dels independentistes de Roses que volien veure i compartir el vermut amb el Molt Honorable President va arribar en assabentar-se que vindria, sí, però a les 14:30 hores. Hora en la que en arribar faria el discurs que hi havia previst fer, per seguidament anar a la casa consistorial, amb l’alcaldessa Montse Mindan, i signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament.

Bé, cap problema, els assistents amb ganes de veure el president passarien l’estona fent el vermut, consistents en una botifarra i una beguda al preu de 5 € mentre sentien les paraules de Ribera, de Cruanyes, del diputat republicà Joan Oloritz, dels membres de les diferents entitats independentistes de Roses i de l’alcaldessa Montse Mindan.

Compromís del president de la Generalitat de venir a Roses properament

Finalment, però, ni a les 11:30 ni a les 14:30. Quim Torra no va fer acte de presència. En el seu descàrrec s’ha de dir que no va ser culpa seva. Tot s’ha de dir.
Tenia la intenció de venir a Roses i, de fet, ho va fer perquè la seva senyora hi era a la Vila, però no ho va poder fer durant l’acte del ‘Vermut groc’.

Segons la informació arribada a aquest diari digital, Quim Torra havia d’inaugurar l’assemblea d’Òmnium Cultural, ja que havia estat el president pont de l’entitat entre l’enyorada Muriel Casals i l’empresonat Jordi Cuixart. Assemblea que es va celebrar ahir i que va reelegir al pres polític com a màxim responsable d’Òmnium.

Cap problema, faria l’acte d’obertura i després marxaria cap a Roses. Hi havia temps suficient. Però, els responsables de l’associació cultural li van demanar que es quedés fins al final de l’acte per fer-se la foto de família amb la nova Junta d’Òmnium. I no es va poder negar.
La conseqüència va ser que no va poder arribar a temps per ser-hi al ‘Vermut groc’.

I el president del Generalitat, Quim Torra, segons va dir l’alcaldessa de Roses al final del discurs que va realitzar a la plaça Catalunya,“s’ha compromès a venir a Roses properament”.