Dels 2 ciclistes de Roses que van prendre la sortida a la TRANSPYR Road només en queda un

TRANSPYR 2015

Oscar Pardo pujant l'ascensió de Sant Pere de Rodes a la primera etapa de la TRANSPYR Road

Guerau Carrion continua en cursa, però l’Oscar Pardo va haver d’abandonar després de la segona etapa de la TRANSPYR Road

TRANSPYR 2015
Oscar Pardo pujant l’ascensió de Sant Pere de Rodes a la primera etapa de la TRANSPYR Road

La primera etapa de la TRANSPYR Road, que portava a la setantena de ciclistes participants a la prova de Cadaqués a Camprodon, va ser molt dura a causa de la forta calor, “i que per culpa de l’alta temperatura vaig acabar l’etapa molt malament, tant que a la crono, que es va fer a la part final només vaig intentar acabar, sense cap més pretensió”, va afirmar ahir des de Jaca, final de la cinquena etapa, Guerau Carrion, que amb l’Oscar Pardo van ser els dos ciclistes de Roses que van prendre la sortida d’aquesta cursa que uneix el Mediterrani amb l’Atlàntic travessant els Pirineus.

Malament va acabar en Guerau, però encara més l’Oscar. Si el primer a la segona etapa, que anava des de Camprodon a La Seu d’Urgell, “vaig sortir sense haver-me recuperat del dia anterior, l’Oscar va haver d’abandonar al finalitzar l’etapa, ja que durant el transcurs de la mateixa va notar que no li pujaven les pulsacions i, en canvi, quan va arribar a La Seu, i ja estant en repòs, tenia les pulsacions molt altes, i va decidir no prendre la sortida de la tercera etapa i tornar cap a Roses”, va assenyalar Carrion.

El ciclista de Roses va explicar que la 3ª etapa, que va transcórrer entre La Seu d’Urgell i El Pont de Suert, també la va disputar amb l’única intenció de arribar a meta, a l’igual que la quarta que “vam sortir en direcció de El Pont de Suert en direcció a Aínsa, però aquesta darrera no se’n va fer tan difícil i em vaig trobar millor”.

Una millora que es va ratificar en la disputa de la 5ª etapa que es va disputar ahir entre Ainsa i Jaca, “sí, perquè el meu cos ja començava a recuperar, i ahir vaig sortit a disputar la crono”. Una cronometrada que amb un temps de 32 minuts i 12 segons el va situar en la catorzena posició de l’etapa.

TRANSPYR 2015
Guerau Carrion ahir acabat d’arribar a Jaca, final de la 5ª etapa de la TRANSPYR Road

Cal destacar que la classificació de la general de la TRANSPYR Roada s’estableix pel temps marcat a la crono i no pel temps invertit en cobrir els quilòmetres que separen la sortida de l’arribada.

Així, actualment en Guerau Carrion, es troba en dinovena posició de la general amb moltes possibilitats de remuntar, ja que durant la prova està anant de menys a més, tot que avui l’itinerari de la 6ª etapa es força dur fins a Roncesvalles, que amb 170 quilòmetres, és l’etapa més llarga de la TRANSPYR Road i que arribarà a l’entrada de Navarra pel port d’Arguibiela.
Una jornada ciclista que inclou l’ascens al port de Larrau, escenari en diverses ocasions d’autèntiques gestes ciclistes al Tour de França i un dels ports més durs d’aquesta TRANSPYR Road 2015.