Demà, 1 de juliol, entra en funcionament la zona blava d’estacionament de Roses

Zona Blava de Roses

Parquímetre d'aparcament tarifat de la Zona Blava de Roses

El període de preu tarifat a la zona blava de Roses entrarà en vigor demà, 1 de juliol

Zona Blava de Roses
Parquímetre d’aparcament tarifat de la Zona Blava de Roses

L’Ajuntament de Roses iniciarà demà, 1 de juliol, i el servei d’estacionament amb control horari a les tres zones blaves existents a la població. Un preu tarifat d’estacionament que entrarà en vigor dos mesos més tard que l’any passat, quan es va fer efectiu a l’1 de maig. El motiu, segons el nou regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan M. Fernández, Ferdy, ha estat “en que enguany es van presentar moltes empreses al concurs convocat per l’Ajuntament i després va haver una baixa temerària (empresa que es presenta al concurs sota unes condicions que després serà impossible complir), la qual cosa va implicar  que es va haver de formalitzar tot el procés del concurs, i iniciar-ho tot de nou”. L’empresa que es farà càrrec finalment del servei de l’aparcament tarifat “és la mateixa que l’any passat, Opciones Viales SL, la qual s’ha de fer càrrec de tot el que és el manteniment de tota la zona blava, així com dels parquímetres”, ha destacat Fernández. Així mateix, aquesta empresa ofereix als comerciants targes amb descompte respecte la tarifa regulada perquè puguin gratificar els seus clients. Concretament, els espais delimitats com a zona blava són l’avinguda de Rhode, en el seu tram comprés entre el carrer Lluís Companys i l’avinguda Jaume I (zona 1). La zona 2 està formada per l’avinguda de Jaume I, l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat (entre Jaume I i plaça Llevant), i la plaça Frederic Rahola. Per últim, la zona 3 correspon a l’aparcament del Mercat Municipal. La implantació de la zona blava a Roses vol facilitar l’estacionament i rotació de vehicles al municipi per tal d’afavorir les activitats comercial i de la restauració en èpoques de forta afluència turística i evitar així que el problema de l’estacionament tingui un efecte negatiu en l’activitat comercial rosinca.

ona

Zona

Ubicació

Places

Parquímetres

Vigilants

Temporada

Horari

Zona 1

Av. de Rhode Nord. Comprèn el tram entre el carrer Lluís Companys i l’Av. Jaume I

122

7 1

1 de maig a 30 de setembre

10 h a 20 h, de dilluns. a diumenge

22 (C/D)* 1 de maig a 30 de setembre 13 h a 20 h, de dilluns. a diumenge

Zona 2

Avda de Jaume I; Avda de la Mare de Dèu de Montserrat (tram entre Avda de Jaume I, Plaça Llevant i Plaça Frederic Rahola)

115

4 1

1 de maig a 30 de setembre

10 h a 13:30 i de 16 h as 20 h, de dilluns a dissabte (lliure diumenges i festius)

15 (C/D)* 1 de maig a 30 de setembre 10 h a 13:30 i de 16 h as 20 h, de dilluns a dissabte (lliure diumenges i festius

Zona 3

Aparcament del Mercat municipal cobert

42

1 1

1 de maig a 30 de setembre

10 h a 13:30 i de 16 h as 20 h, de dilluns a diumenge

TOTALS

316

12 3

(C/D)*- Places destinades a càrrega i descàrrega de 8:00 a 13:00 hores de dilluns a dissabte. Fora de l’horari de càrrega i descàrregal són destinades a aparcament regulat. L’estacionament tarifat  s’extendrà fins al 30 de setembre. El preu per estacionar és el mateix preu dels anys anteriors (1 €/hora), i adapta alguns canvis horaris en funció de les zones i necessitats detectades.