Demà, 8 de novembre, Vaga General

Vaga general a Catalunya

La Intersindical-CSC convoca una Vaga General per demà dimecres, que compta amb el suport de les entitats sobiranistes

Vaga general a CatalunyaFinalment no ha tirat endavant el recurs presentat per Foment del Treball al TSJC i la Vaga General convocada per la Intersindical-CSC es portarà a terme demà dimecres, 8 de novembre, la qual s’iniciarà, per tant, a les 00.00 hores. Una vaga convocada  en resposta a la precarietat instaurada en el món laboral a través de les successives reformes laborals dutes a terme els darrers anys, i que els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han dit que no li donen suport, en canvi, el principal sindicat de l’ensenyament, USTEC , sí que s’ha adherit a la convocatòria de la Intersindical.

Així mateix, la Vaga General vol ser una resposta a l’empobriment de la classe treballadora a causa dels salaris baixos imperants, generadors d’una pobresa del voltant del 20% dels treballadors/es en actiu. Veiem com una part important de la classe treballadora no pot afrontar les despeses mínimes per assegurar una subsistència digna mentre que, per altra banda, desapareixen milers de milions d’euros en l’opacitat del rescat a la banca.

Una Vaga General que es convoca també per exigir la derogació del “Real Decreto Ley 15/2017 de 6 de octubre de medidas urgentes en materia de movilidad de operadores econòmicos dentro del territorio nacional” pels seus efectes lesius en el món del treball i teixit productiu català, afavorint la deslocalització d’empreses del nostre país i afectant greument l’economia catalana i la classe treballadora.

Les entitats sobiranistes donen suport a “l’Aturada de País”

La vaga general compta amb el suport de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, per al qual cosa l’aprofitaran per fer dues concentracions. La primera tindrà lloc a les 12 hores a les delegacions territorials de la Generalitat i a les 18 hores davant els Ajuntaments.