Roses Cultura

Demà comença la 20ª edició de l’Acústica amb prop de 40 concerts programats

El termòmetre musical del país que esdevé actualment l’Acústica, donarà cita del 31 d’agost al 3 de setembre al centre urbà de Figueres a grans noms del panorama musical de la temporada com The Tyets, La Casa Azul, Stay Homas, Queralt LahozLa La Love You o Cala Vento

La 20ª edició de l’Acústica, un dels pocs festivals ubicats en un centre urbà de casa nostra, se celebrarà del 31 d’agost al 3 de setembre. Es disposaran tres escenaris al centre històric de Figueres on actuaran més de 40 propostes musicals -de les quals 27 serà el primer cop que hi actuïn- i que el públic podrà gaudir amb entrada lliure.

Des de fa vint anys l’Acústica aposta sense complexos pels artistes catalans del moment. El festival dona cita a artistes consolidats o de més actualitat, com per exemple The Tyets, La Casa AzulStay HomasQueralt Lahoz o Cala Vento. Però també als emergents que ja destaquen i que el festival vol donar suport com Figa Flawas, Julieta, TriquellMushkaa, Lal’Ba o Socunbohemio i els dos espectacles oficials d’“Eufòria en concert”, pels quals gairebé ja no queden entrades. A més a més, compta amb alguns artistes estatals que responen a aquests mateixos criteris com La La Love You o María Escarmiento. Tot això transforma l’Acústica en el pal de paller de l’escena musical de cada temporada des de fa 20 anys. En aquest sentit, es farà l’“Espectacle 20 anys Acústica,dirigit per Tortell Poltrona,que repassarà el cançoner d’artistes del país que formen part de la història musical de Catalunya, però també del festival com Albert Pla, Quimi Portet, Joan Garriga, Raül RefreeJudit Neddermann, entre d’altres.

Aquest any, per primera vegada es programarà un escenari on no s’hi faran concerts, sinó que s’hi faran shows radiofònics i podcasts en directe. Les nits de divendres i dissabte el públic figuerenc podrà veure fins a sis podcasts en català: Loft Show presentat per Xènia Casado i Berta Aroca; Bus Escola Live Experience conduït per Lildami, Joan Grivé, Luara Mateu i Marina Juks; Grau x Grau de la mà de Laura i Jenny Grau; Xapa La Ràdio amb Pep Gascon, Mario Rodriguez i Marc Ventura; La Bugada conduït per Jacint Casademont, i amb la participació del rosinc Xavi Gorro, i Última copa amb el també rosinc Adrià Giner.