Demà, dijous 28 de novembre estarà disponible el calendari de Roses 2020

Calendari de Roses 2020

El regidor de Cultura, Eric Ibáñez, en primer terme, i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, fullejant el calendari davant el seu autor, Xavier Arnau

Un calendari de fotografies realitzades per Xavier Arnau, el qual ha donat protagonisme al patrimoni natural i cultural de Roses

Aquest migdia, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Cultura, Èric Ibáñez; i el fotògraf Xavier Arnau, han presentat el calendari 2020 de la Vila.

A través d’una selecció de 13 fotografies (12 mesos més la portada), Xavier Arnau ha plasmant un recorregut per diferents escenaris naturals de Roses, com ara els camins de ronda, el Pic de l’Àliga, Cap Norfeu, la badia, la Ciutadella i del dolmen de la Creu d’en Cobertella; combinant amb d’altres imatges corresponents a escenes festives i de tradicions de la Vila com el castell de focs artificials de Sant Joan a la platja Nova o la representació d’Els Pastorets del Grup de Teatre de Roses, fruit del seu treball com a fotògraf, durant tot un any. 

En definitiva, “les imatges mostren el nostre patrimoni natural, històric, de les nostres tradicions i costums de la nostra Vila”, ha manifestat Èric Ibáñez.

L’autor del calendari, el fotògraf Xavi Arnau ha manifestat que “per mi ha estat un plaer poder fer el calendari de l’inici d’una nova dècada del segle XXI”, destacant que “Roses que dona molt de sí alhora de fotografiar”, i que per fer les fotografies que il·lustren l’almanac ha estat “pràcticament tot un any”.

Per la seva banda, l’alcaldessa ha afirmat que “a diferència d’altrs anys, con el calendari era més temàtic enguany reflecteix situacions diferents i moments especials de la Vila, com poden ser el castell de focs de Sant Joan o la Festa Major”.

L’Ajuntament de Roses edita el calendari anual que posa gratuïtament a disposició de veïns i visitants del municipi des de l’any 2006. D’aquesta manera, ofereix un obsequi als vilatans, com anticipi de les festes nadalenques, plasmant cada any les diverses visions i atractius de Roses a través del treball fotogràfic d’artistes i professionals vinculats al municipi.

3.000 calendaris

3.000 exemplars ha editat l’Ajuntament de Roses que es podran recollir, a dos calendaris màxim per persona, que es podran recollir partir de demà, 28 de novembre, al Servei d’Atenció al Ciutadà (Ajuntament),a l’Oficina de Turisme i a la Biblioteca de Roses.