Demà dilluns les farmàcies començaran a repartir a la ciutadania les mascaretes comprades per la Generalitat

Mascaretes per a tota la ciutadania

Cada persona tindrà dues mascaretes, una de les quals serà gratuïta, que es podran recollir amb la tarja sanitària

Demà dilluns, 20 d’abril, es començaran a repartir des de les farmàcies de Catalunya les mascaretes que el Govern de la Generalitat ha comprat per tal que la ciutadania disposi d’un Equip de Protecció Individual a l’hora de sortir al carrer. Així ho va explicar ahir la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, durant la roda de premsa diària d’actualització de dades sobre el coronavirus, amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés. 

Budó va dit que de moment han arribat a les farmàcies 1,5 milions de mascaretes i dijous vinent n’arribaran dos milions més. En total, el Govern n’ha adquirit 14 milions, que se sumen a les compres periòdiques per abastir tot el personal sanitari, de residències, de seguretat, i d’emergències i de protecció civil, a més de bates, guants i pantalles. 

La consellera de la Presidència va recordar que hi ha dues mascaretes per persona que es podran recollir amb la tarja sanitària individual a les farmàcies i que la primera d’elles serà gratuïta. En aquest sentit, ha donat un missatge clar que tothom tindrà  la seva mascareta però ha puntualitzat que és “important que qui la vagi a buscar, hi vagi perquè realment la necessita i no perquè és la mascareta que li toca”, i ha recomanat que aquesta primera vegada se’n vagi a recollir una de sola. 

També va demanar que “ningú trenqui el confinament per tan sols anar a buscar la mascareta” i que aquelles persones grans i col·lectius més vulnerables que la necessitin demanin a algun familiar o veí que els hi reculli amb la tarja sanitària de manera que els “col·lectius que puguin estar més exposats, no hagin de sortir de cada per anar a buscar la mascareta”. 

Finalment, Budó va agraït la col·laboració de les farmàcies per fer possible aquesta distribució. Va explicar que el Govern ha estat treballant aquests dies amb el consell de col·legis de farmacèutics “per tal de garantir que totes les mascaretes arribaran a totes les farmàcies del país”.