Demà dissabte, tret de sortida a Roses de les competicions nàutiques d’aquest 2015

GEN Roses

Equip femení de Llagut del GEN Roses / Foto: arxiu

L’ens organitzador, el GEN Roses, ja treballa per portar aquest any a la Vila un campionat d’Europa i tres d’Espanya

GEN Roses
Equip femení de Llagut del GEN Roses / Foto: arxiu

Amb la celebració, el proper dissabte, de la 4a edició de la regata popular Rem Indoor, Roses dóna el tret de sortida als esdeveniments nàutics d’aquest 2015 organitzats pel GEN (Grup d’Esport Nàutics) de la Vila.
El club rosinc, seguint en la línia dels últims anys de dur a terme competicions de gran magnitud i de qualitat, ja està treballant, juntament amb l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus i l’Ajuntament de la Vila per portar a una de les badies més boniques del món un campionat d’Europa i tres campionats d’Espanya. L’objectiu no és altre que consolidar Roses com a referent dels esports nàutics, després d’acollir en els darrers anys les millors competicions del món.

Regata popular Rem Indoor

La 4a regata popular Rem Indoor que se celebrarà dissabte comptarà amb una trentena de participants. Després de la participació de 4 clubs en la tercera edició, aquest any s’espera tornar a engrescar als clubs de Banyoles, Rem sant Pere i els dos clubs organitzadors Xon’s Empuriabrava i GEN Roses per a seguir fent créixer la competició de Rem Indoor. El format d’aquesta edició es preveu que sigui més popular que en les anteriors. La participació dels esportistes serà d’entre 3 i 5 minuts en funció de l’estat de forma en que es trobin. Són sèries pensades per a que tothom pugui participar en una jornada lúdic-esportiva amb la idea de fer arribar el rem a petits i grans.

Roses ha estat un punt de referència per al rem a l’Alt Empordà on sempre hi ha hagut diferents equips, bàsicament en la modalitat de Llagut Català, una embarcació on remen 8 vogadors i un timoner. En cada competició s’arriben a ajuntar uns 500 vogadors i vogadores.

50 esdeveniments en 5 anys

En els últims cinc anys el GEN Roses ha organitzat 50 esdeveniments d’àmbit nacional i internacional que es calcula que van generar 21.700 estades i van representar un impacte econòmic al municipi de 3’5 milions d’euros. Un potent calendari de competicions nàutiques que té per objectiu atraure turisme durant tot l’any ja que la majoria dels campionats es duen a terme entre els mesos d’abril i octubre. Cal recordar que a Roses amb una badia de 9 milles de diàmetre hi ha 330 dies l’any amb condicions de vent òptim per a navegar a vela.

Destaca també el bon paper que està portant a terme en campionats nacionals i internacional el regatista del GEN Roses, Marc Paré.

Seu d’estades nàutiques

L’objectiu del club de cares als propers anys és continuar treballant per portar al municipi competicions d’alt nivell per tal d’ arribar a més mercats. Actualment Roses es referent en el món del làser a nivell europeu. Un cop consolidat el projecte de Roses com a seu de grans competicions de vela, l’equip de treball que formen conjuntament l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus, el GEN i l’Ajuntament es marquen un nou repte: convertir Roses en seu d’estades nàutiques i clínics de vela.

El potent calendari d’esdeveniments nàutics organitzat cada any pel GEN Roses ( Grup d’Esports Nàutics) compta amb la col·laboració de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, que disposa d’una plataforma logística amb més de 180 empreses associades, i de l’Ajuntament de Roses.