Demà diumenge s’inicia a Llançà la 2ª Lliga de Curses de Muntanya de l’Alt Empordà

Lliga Curses de Muntanya Alt Empordà

La ‘Run Alt Empordà’, la 2ª Lliga de Curses de Muntanya de l’Alt Empordà, es va presentar ahir al matí amb la presència del Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau

Lliga Curses de Muntanya
Foto de família dels responsables institucionals i organitzadors de la ‘Run Alt Empordà’ amb el Secretari General de l’Esport, Ivan Tubau

El Consell Comarcal va acollir l’acte de presentació de la Lliga de curses de muntanya de l’Alt Empordà, una iniciativa del Consell Esportiu amb el suport de 7 ajuntaments i de diferents entitats i empreses privades que col·laboren i patrocinen l’organització de les set proves incloses en la competició. L’acte va comptar amb la presència del Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tubau. En la presentació, el vicepresident del Consell Comarcal, Joaquim Felip, va remarcar que en aquesta segona edició de la Lliga s’incrementen els municipis participants i que “aquest esdeveniment, si es va consolidant i ampliant, tindrà repercussió en la projecció i en la promoció turística i econòmica de l’Alt Empordà”.

El projecte ‘Run Alt Empordà’ és fruit d’una coincidència de voluntats tant per part del Consell Esportiu de l’Alt Empordà com per part d’una sèrie d’entitats municipals organitzadores de curses de muntanya. En aquesta segona edició participen 3 entitats més que en la primera. Així, diumenge, 18 de gener, se celebrarà la primera, la Mitja Marató de Muntanya de l’Albera (Llançà) de 21 Km, el dia 15 de març la d’Entre Castells (Vilauïga) de 24 km, el 18 de maig la Cursa dels Dòlmens (La Jonquera) de 20 Km, el 7 de juny La Suada (Agullana) de 21 Km, el 9 de d’agost la Cursa del Fau (Maçanet de Cabrenys) de 22 Km, el 6 de setembre la Cursa del Puigneulós (Cantallops) de 23 Km i l’11 de setembre la Despertaferro (Bàscara) de 11 Km.

Les categories d’aquesta lliga són per a federats i no federats les següents categories:

 • JÚNIOR – Fins a 18 anys
 • SÈNIOR – De 18 a 40 anys
 • MÀSTER – Més de 40 anys

Els participants es podran inscriure a tota la Lliga a cadascuna de les proves per separat.

El termini d’inscripció a la Lliga de Curses de Muntanya de l’Alt Empordà quedarà obert des de la seva publicació fins a dues setmana abans de la primera prova; a partir d’aquesta data no s’acceptaran inscripcions a la Lliga, però si a cadascuna de les proves.

Els menors d’edat, necessitaran presentar l’autorització paterna per a poder participar a la Lliga o a alguna de les proves.

El preu de la inscripció inclou:

 • Participació
 • Avituallament
 • Assegurança (no federats)
 • Dorsal

Suport i Col•laboradors

Ajuntament de Llançà, Ajuntament de Vilajuïga, Ajuntament de La Jonquera, Ajuntament d’Agullana, Ajuntament de Maçanet de Cabrenys, Ajuntament de Cantallops, Ajuntament de Bàscara, CEJ de La Jonquera, Block d’Agullana, Senglanassos Cantallops, Acció Cultural Càmping de Maçanet, Unió Esportiva Llançanenca, Col•lectiu La Reclosa de Bàscara, Grup Excursionista Capgirell Vilajuïja Best.

Mitja Marató de Muntanya de l’Albera (Llançà) – 21 Km

Lliga Curses de Muntanya Alt EmpordàAquest diumenge, 18 de gener, s’inaugurarà la 2ª Lliga de Curses de Muntanya, ‘Run Alt Empordà’, amb la celebració de cinquena edició de la Mitja Marató de Muntanya de l’Albera, organitzada per la Unió Excursionista Llançanenca. Es tracta d’una clàssica dintre del circuit de mitges maratons del calendari gironí. La seva data, mitjans de gener, anima que esdevingui la primera prova de la temporada pels participants.

Un altre valor afegit i que, sens dubte és desmarca de la normalitat, és l’excel•lent ambient de cursa impulsat pel centenar de voluntaris de l’UELL Llançà. A cada control hi ha una gran representació de voluntaris que treballen per què la cursa sigui molt més agraïda pels participants. En definitiva que el poble de Llançà és desviu per la Mitja Marató de l’Albera fet molt agraït per tots els participants de totes les edicions.

Val a dir que en la darrera edició es van reunir un total de 600 participants, comptant entre ells alguns francesos.

Aquest any, la cursa ve a ser el tret inicial de la Festa local de Sant Vicenç que s’inicien el 22 de gener. Aquesta iniciativa es farà conjuntament amb l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llançà ja que un dels principals objectius d’aquest departament és donar a conèixer el magnífic paisatge de Llançà i el seu entorn a través de la pràctica de l’esport.

El desnivell acumulat positiu és de 1.000 metres. Tot aquest recorregut, apte per a corredors i caminadors, s’ha de fer en menys de 6 hores (per a caminadors) tot passant pels 8 controls que estaran en diversos punts de l’itinerari.

Premis: Hi haurà premi pels tres primers classificats per categoria. Tots els participants rebran:

 • Una samarreta corporativa de l’activitat.
 • Altres detalls a definir.
 • Un fulletó de Llançà + el mapa del territori
 • Un entrepà i una beguda a l’arribada.

La Ruta: L’itinerari que es proposa destaca per passar per:

 • Les 3 ermites romàniques del municipi: Sant Genís del Terrer, Sant Silvestre de Valleta i Sant Martí de Vallmala.
 • El punt més elevat de Llançà: El Puig D’Esquers (605m)
 • La vall de Sant Silvestre
 • La serra del Socarrador amb vistes a la principals cales de Llançà i part del Cap de Creus.
 • L’itinerari estarà totalment marcat per l’organització amb cinta corporativa de la Unió Excursionista Llançanenca. A tots els nscrits se’ls donarà una fulla de ruta amb les anotacions necessàries per a realitzar el recorregut i on hi consten els controls.
 • La sortida serà donada el diumenge dia 18 gener a les 9h del matí des de la Plaça major de Llançà. Cal ser al punt de sortida 1 hora abans.
 • La mitja marató de muntanya és una prova competitiva que té per objectiu efectuar aquest recorregut, en menys de 6 hores pels concursants caminadors.

Inscripcions on.line: http://mitjamaratodelalbera.wordpress.com